Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Odpůrce Thatcherové režisér Loach: Jak vzdát čest? Co nejlevnější pohřeb!

Autor: ČTK, psch - 
11. dubna 2013
20:35

Pohřeb železné lady Margaret Thatcherové co nejlevnější! Její odpůrce, britský režisér Ken Loach by chtěl vypsat výběrové řízení a vybrat tu nejlevnější nabídku, tak by jí vzdal čest nejlépe. Prý je to to, co by si přála.

Pohřeb bývalé britské premiérky Margaret Thatcherové by měl být zprivatizován. Navrhuje to britský režisér Ken Loach, podle něhož by se tak výrazně ušetřilo na obřadu, který má stát až osm milionů liber (asi 240 milionů korun).

"Margaret Thatcherová byla nejvíce rozdělujícím a nejničivějším ministerským předsedou v moderních dobách. Masová nezaměstnanost, uzavírání továren, zničené komunity - to je její odkaz," netají Loach svůj názor na expremiérku, která zemřela v pondělí ve věku 87 let.

Zprivatizovat, tak by si to přála

"Jak bychom jí měli vzdát čest? Zprivatizujme její pohřeb. Vyhlasme výběrové řízení a přijměme nejnižší nabídku. To je to, co by si přála," citoval filmaře server Yahoo.

Názor Loacha, známého jako dlouholetého odpůrce "železné lady", není podle webu žádným překvapením i proto, že by pohřeb Thatcherové v londýnské katedrále svatého Pavla měl být velmi nákladný. Půjde prý o největší podobný obřad od smrti premiéra z druhé světové války Winstona Churchilla, který zemřel v roce 1965.

Šestasedmdesátiletý Loach patří mezi nejvýznamnější představitele filmového sociálně-kritického realismu. V poslední době zaujal tento držitel řady prestižních ocenění například snímkem Andělský podíl. Hojně se psalo také o jeho veřejné podpoře spoluzakladateli serveru WikiLeaks Julianu Assangeovi.

namoroman ( 11. dubna 2013 21:37 )

Ten muzikant přece- byl v prvním patře http://***blesk.cz/clanek/zpravy-udalosti/194184/dum-postavili-na-cerno-v-troskach-zemrelo-41-lidi- 60-indu-zranenych.html

dobrotka ( 11. dubna 2013 21:26 )

A kdo je milacek?

namoroman ( 11. dubna 2013 21:24 )

Hele hele ,nemáš psát Tvému miláčkovi "na Okamurovi"?!

dobrotka ( 11. dubna 2013 21:20 )

... trestas tento prosty lid ...

namoroman ( 11. dubna 2013 21:15 )

Tak oni uspořádají pohřeb té Medůze za 5x tolik než kolik dostali za akcie ČSA ti kašpaři v naší vládě....Panebože,za co

Zobrazit celou diskusi