Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Benešová tvrdila: V Česku řádí justiční mafie! Omlouvat se nemusí

Bývalá státní zástupkyně Marie Benešová (vpravo) musela k soudu za to, že mluvila o justiční mafii v Česku. Její součástí měla být i Renata Vesecká
Bývalá státní zástupkyně Marie Benešová (vpravo) musela k soudu za to, že mluvila o justiční mafii v Česku. Její součástí měla být i Renata Vesecká  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
17. ledna 2013
19:59

Na adresu bývalé nejvyšší státní zástupkyně Vesecké pronesla, že je členkou české justiční mafie, která řádí v Česku. A tak politička Marie Benešová putovala před soud. Po letech se dočkala satisfakce - Nejvyšší soud rozhodl v její prospěch. Omlouvat se za svůj výrok nemusela a kauzu soud nařídil znovu projednat.

Bývalá nejvyšší státní zástupkyně Marie Benešová se nemusela omlouvat za výroky, kterými vrcholné představitele justice označila za justiční mafii, ovlivňující a manipulující některé případy. Třeba někdejší stíhání vicepremiéra Jiřího Čunka.

Rozhodl o tom dnes Nejvyšší soud. Vyslyšel tak dovolání Benešové, která se k soudu obrátila poté, co rozsudek nabyl právní platnosti a musela se omluvit, i zaplatit soudní výlohy.

V roce 2007 přitom tato slova pronesla Benešová třeba na adresu místopředsedy Nejvyššího soudu Pavla Kučery, či tehdejší státní zástupkyně Renaty Vesecké.

Kauza justiční mafie se bude znovu projednávat

Soud nyní navíc vrátil případ k novému prošetření k Vrchnímu soudu v Praze. Benešová má z rozhodnutí radost, protože "se pravda ukázala". Zároveň však dodala, že již musela kromě omluvy také zaplatit nemalé soudní výlohy.

"Musela jsem jim zaplatit náklady řízení, ty nekřesťansky vypočtené, což dělalo asi 450 tisíc. A musela jsem se omluvit," uvedla Benešová. O nákladech na řízení však bude soud rozhodovat také.

"Nejvyšší soud označil rozsudek za nesprávný a věc vrátil Vrchnímu soudu k novému projednání a rozhodnutí. Bližší odůvodnění rozhodnutí Nejvyššího soudu zatím nelze sdělovat, dokud nebudou důvody známy účastníkům řízení," dodal mluvčí Nejvyššího soudu Knötig.

itartas ( 7. února 2013 17:29 )

Co sem do***e pořád plandáte KSČ, samozřejmě v té době žila, ale to neznamená, že není dobrá právnička. Každý má nějakou minulost, kdoví jakou mají ti co maj pořád plné huby KSČ. Paní Benešová měla tu odvahu jako jedna z nich označit tu krasavici za někoho a to pokládám za statečné, věděla co bude následovat. A je to pravda, tento stát nejenom, že je policejní, ale není ani právním státem. Je to jedna dobře placená mafiánská banda.

cotee ( 18. ledna 2013 10:01 )

 sportovní sázení, velmi kvalitní info zde: http://tepes.netstranky.cz/

joudajoudovy ( 18. ledna 2013 09:33 )

nejsem ani jsem nikdy nebyl rusofil, naopak, mne nupustili ani na vysokou jako soucastne politiky a vysoke manazery, ketri si za komara udelali titul. ale s tou pravicackou propagandou, ze za vsim jsou komari, bez k sipku. u cechu, se vubec nejedna, kdo jim veli a koho musi poslouchat ci se prizpusobovat, ale je to v jejich narodni povaze- zavist, zast, analnilezectvi, tupost, ubohost, vycuranost, chytrolinstvi, neprejicnost, jit pres mrtvoly. za kazdeho rezimu, urvat co nejvice i za cenu lidskych zivotu i zlikvidovanych rodin, jen..., aby se krysa mela dobre. tak to bylo a bude.... a kdyz tak hovoris o komousich? brali majetky, zavirali a vrazdili lidi co dela soucastna demokracie? berou majetky, zaviraji lidi a ty sebevrazdy maji tez na svem hrbetu. a co manazeri? ti likviduji cele rodiny, kdyz si na tvoje misto dosadi protekcnika, ktery je neschopny, ale velmi rad bonzuje a svoji neschopnost svaluje na podrizene. opakuji, nezer necasovu propagandu, to je ten pravy? komunisticky zmetek!

hofihofi ( 18. ledna 2013 09:04 )

Lidi se nevzbouri, protoze cesi v tonhle byli vzdy farizejove. Kdyz komunisti vrazdili lidi, tak jim jeste tleskali i kdyz vsichni vedeli, ze jsou to vrazdy za vymyslene veci.

pepen ( 18. ledna 2013 08:59 )

Mám kamarády v Rakousku žijí tam od r.1968.Ty o České zemi nechtějí ani slyšet a stydí se za český národ!!!!Měli tu majetek-realitky je o vše obrali.U soudu vůbec neuspěli!!!V ČECHÁCH NEEXISTUJE ŽÁDNÉ PRÁVO!!!JDE TU V PRVNÍ ŘADĚ JEN O PENÍZE!!!!JE TO PROHNILÁ ZEMĚ-VŠICHNI TO VYDÍME.POKUD SE LID PROTI TOMU NEZBOUŘÍ-SKONČÍ TO TU VELMI ŠPATNĚ!!!!SAMA LEŽ A PODVODY!!!!LITUJI MLADÉ LIDI,V ČEM BUDOU ŽÍT!!!!

Zobrazit celou diskusi