Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Kouzelník Žito 44 na chatu v redakci Blesk.cz! Odpovídal na vaše dotazy

Žito 44 na chatu v Blesk.cz odpovídá čtenářům na zvídavé dotazy!
Žito 44 na chatu v Blesk.cz odpovídá čtenářům na zvídavé dotazy!  (Autor: Blesk - Pavel Hofman)
Autor: red - 
28. listopadu 2012
12:32

Sobotní projev na Slavících unikl asi jen málokomu. Daniel Landa alias kouzelník Žito 44 v něm vyjádřil svoji nespokojenost se situací v dnešním Česku. "To je ta politická situace, to mě nas*alo. Celý to tady. Ty zlodějové, jak se nám smějí do ksichtu," řekl v přímém přenosu. Kdo je král králů, už víme, koho ale měl Žito na mysli ostatními králi, co znamenají runy a celá ideologie? Kejklíř Žito odpovídal na otázky čtenářů Blesk.cz.

ONLINE CHAT
Absolutní neúcta k fanoušků,, které považujete za zmetky.Já jsem jedna z nich..My zmetci, jak říkate vyděláváme kvůli nestavení toho systému dvanáct tisíc za celý měsíc a živíme z toho celé rodiny. A vy jste si nahrabal na muzikálech a jiné hudební činnosti miliony a právě fanoušci jsou ti co vám k tomu dopomohly v je budete veřejně považovat za zmetky? Měla jsem leta ráda vaše písně kvůli textům i vaše názory, ale z dá se že nemoc vám vymyla mozek. Zasloužil by jste si aby na vás lidi za vaši úcti k nim přestali chodit. A vy zakusil co je to 500kč vydej za CD z napnutého rodinného rozpočtu!!! Dotaz nemám není na co.(Diana Malovaná)
Foto
Nepatřilo to fanouškům, špatně jste si to vztáhl. Jste příliš vztahovačný, kroťte se trochu. Mluvil jsem o zmrdech, kteří léta brali ve velkém. Vidím že jste volič KSČ :-) Kolik si myslíte že jám mám z těch Vašich virtuálních 500? Nenechte se vysmát...
Pane Lando. Považujete svého přítele Martina Bartáka za zloděje, který se nám směje do ksichtu?(Ivanh)
Foto
Nepovažuju. Je to statečný trpaslík.
Pane Lando, kdy už konečně o Vašem boji napíšete knihu? Vratislav Sup(Vratislav)
Foto
Pane Supe, myslím, že jste mne nepochopil. Má kniha by se rozhodně nejmenovala Můj boj, ale Má hra. Tedy v němčině Mein Spiel ne Mein Kampf na který jste narážel, Vy čtveráku.
Dane, to co říkáš je pravda a bohužel ji všichni známe. Co s tím Ty chceš dělat ?? Sám víš, že se na Václaváku sejde 100 tisíc lidí a ty gauneři se tomu jenom smějí.(Michal L. - Pardubice)
Foto
100 000 lidí v ulicích vůbec nic neřeší. Je třeba rozum a um. A jednotu a synergii. A vizi :-))
Ne, že bych s Vámi v mnoha věcech nesouhlasil, ale zkoušel jset se radit s psychiatrem o svém stavu ? Nemyslím tento dotaz ve zlém. Zdáte se mi v nepořádku.(Pavel)
Foto
Jesem blázen a šašek Žito, vždyť to celou dobu říkám. S psychiatrem se radit určitě nehodlám, marketingu opravdu nerozumí.
co obnáší tvé působení v cechu templářů? díky za odpověď(stavros)
Foto
Já Templář nejsem, ale hodně jim teď pomáhám se vztyčením Templu.
Co Vaše děti?Máte na ně čas,jak se jim věnujete?Rady pro život jim.../bez vulgarity Vašich slov,výhružek/ Nejsem fanda,nedala jsem Vám hlas-působíte na mne svým projevem člověka v osobní krizi,nevyrovnané osoby.Lituji Vás.(EvaBerta)
Foto
I přes Vaši upřímnou lítost si přeju, EvoBerto, kéž by mi tento tragický stav vydržel co nejdéle.
Dane, plně souhlasím s tím co jsi v přímém přenosu řekl, situace v naší zemi je frustrující a pro slušného člověka je velmi obtížné tady žít...Karel Janeček je obdivuhodný člověk a rozumím tomu, proč jste ho označil králem králů..chci Ti vyjádřit plnou podporu a zeptat sem zda se budeš třeba po roce nějak angažovat nebo aktivně podílet na tom, aby byl v této zemi nastolen opět pořádek, slušnost, aby člověk cítil hrdost na to, že je Čech....ráda se přidám.Drž se!(Kristina)
Foto
Dík! Cink cink
Dobrý den pane Žito, ani nevíte , jak moc mě mrzí, že tento národ stále ještě nepochopil ,jak moc jsme v prd.....myslím, že bylo moc dobře ,co jste řekl na té komunistické šaškárně - myslím slavíky.Vydržte a rozhodně ,když někdo chce soudit tak by si měl zjistit informace proč Žito, kohout atd.Jsme národ ignorantů a jediný co umíme, tak se schovávat anonymně na různých diskuzí a nadávat a odsuzovat.Dotau nemám, mám jenom jedno velké díky a podpory kejklíře.(Lenka Jihlava)
Foto
Díky! Cink
Dobrý den Dane máte nějaký názor na vyřešení situace,kdy část politické reprezentace a bohužel již nejen na komunální úrovni, se nechá pást prasečk.ři typu Janouška a jím podobným? Považujete tyto tendence za vážnější hrozbu než emancipaci Komunistické strany? díky a ať se Vám daří(René_)
Foto
Janečkův volební systém nabízí nějaké řešení. Dají se hledat i další alternativní cesty. Je třeba, aby se tvůrčí pozitivní lidi spojili a mysleli. Já jsem nevypočitatelnej klaun, radši se ty chytřejší lidi než jsem já budu snažit jen stmelovat a držet v synergii a řešit situaci sám určitě nebudu. Maximálně do toho budu jako jejich šašek trochu připlkávat.
Som z Kosic a velmi ma mrzi, ze si sa nemohol zucastnit koncertu, na ktory sme sa nevyslovne tesili, samozrejme, vratane Teba. Nesmierne si vazime Tvoju pracu, ktora bola je a ostava prinsom pre tych, ktori Ta zboznujeme, pre tych, ktori Ti prajeme, pre tych Slovakov, ktori si Ta ctime... Drahy Dan, mas podporu porozumenie a suhlas vsetkych tych, ktorym slovicko PRAVDA, nie je cudzie... Obrovsky pozdrav zo Slovenska, so zelanim vsetkeho len to najlepsieho. Nech sa Ti neustale dari...(evinka1111)
Foto
Slovensko je domov můj taky.
Chtěl bych Vaši odpověď na otázku, co si mám představit pod tím, že za nás budete nasazovat krk při extrémních sportech. Nepřišlo by mi košér Vám tvrdit, že jsem dnes za Vás riskoval v práci v kamenolomu. Možná ženě bych to řekl v hádce, ale uvědomoval bych si, že jsem nespravedlivý. S díky za odpověď Vašek(Vašek)
Foto
Zá vás nic nasazovat nebudu, nebojte se :-)
Klidně jsi mohl přitvrdit víc,když to bylo v přímém přenosu - pár lidí v sále by asi omdlelo,ale aspoň by se ti chrapouni chytli za rypáky... Přeju hodně zdraví :o) hasmen(hasmen)
Foto
Jsem svobodný šašek. Přitvrď u sebe doma. Přeju zdraví a pohodu :-) Cink!
Dane, prosím Vás, jak je to s údajnou skrytou nacistickou symbolikou linoucí se podle médií údajně celou Vaší tvorbou (mám na mysli runová uskupení, název řádu etc.)? Jde o pouhý konstrukt mediální reality, nebo se skutečně odkazujete k starým časům vlastenectví? Děkuji Vám za odpověď a přeji Vám ještě mnoho tvůrčí energie. Václav(Václav)
Foto
Odkazuju k dávným kořenům. Nacismus stojí v přímém rozporu s mými základními hodnotami. Nevím, proč se tu tak lže. Asi jsem nepohodlný. Nestačí co říkám? Podle sebe soudí mne... a pak to máte těžké. V zemi, kde je tolik zmrdů se rychle stanete skrytým náckem. Škoda, že nejsem nácek. Zahajloval bych klidně, abyste viděl, že se nepřetvařuju.
Jezdíte rallye nebo cross country? A jinak, to je strašně těžký v životě. Dnes můžete přijít o práci jen to fikne. A my si to nemůžeme dovolit.(Pjotr)
Foto
Jdu dělat šou do světa. I rally. Snad vydělám víc a nebudu muset pořád žřebrat u boháčů o peníze pro vlast. Už jsem si připadal jak (I)
Dobrý den Dane, jsem váš příznivec od doby, kdy vyšla píseň "Chcíply dobrý víly". Ta udeřila na jakousi strunu v mé duši. Obdivuji vaši češtinu, rytmus slov a jako žena můžu říci, že máte úžasný hlas. Jsem s vámi. (baraka)
Foto
Cink! Dík
Cauky jsem rád že jsi si řekl svůj názor. Hodně lidí si mýslí horší věci a jen se přetvařují. Takže ti děkuji za tvou hudbu je nej. Hodně štestí i v dalším životě(Tomáš)
Foto
Dík! Cink
Ahoj Dane poslouchám tě už od roku 1990.A vždy jsem za tebou a tvými názory stál.Možná máš pocit že jsi nic nezměnil,ale je spousta z nás ktreré jsi dokázal svou hudbu a změnit v lepší lidi a to není málo. (sir šimpi)
Foto
Myslím, že mám větší možnosti jak pomoc zemi než být lokální hvězdička. Věřím si. Uvidíme, třeba si nabiju tlamu. I to k velkým cestám patří. Nebojím se prohry. Jdu do věcí naplno.
Myslite, ze je nejaka šanca ze by rockova opera Klic kralu hostovala aj v inych mestach? (Sandra)
Foto
Odpověď před tím - oprava - baví.. To musíte na naší produkci 2 Landa, já jsem autor ne producent.
Zdravim. Kedy sa bude vysielat ten serial, v ktorom ste budete hrat?(Sandra)
Foto
Nemáme dotočeno, stále ochrutý kus tlamy. Ale mě to bavý, jsem taková šaškovská nestvůrka.
Pane Lando otázku nemám,myslím ,že co jste řekl jsem dostatečně pochopila. Děkuji a přeji Vám i vaší rodině klid a pohodu s pozdravem Alena(Alena)
Foto
Děkuju! Cink
Dobrý den, chtěl jsem Vám vyjádřit podporu! Kde se dají sehnat propagační materiály k runovým bojovníkům? Děkuji Karel(Karel)
Foto
Jedná se o koučinkový projekt, který pracuje se 14 runami a jejich hodnotami. Zatím budeme působit především v oblasti vrcholového sportu. S veřejností budeme udržovat kontakt skrze přednášky a semináře. Určitě bude ale možnost i přes naše sportovní nebo jiné korouhve. Na stránkách se pracuje, informace přijdou. Máme teď jiné priority než zvládnout nápor veřejnosti. Ale i na tom se dělá.
Ahoj,co sis to v sobotu šlehnul? To je dobrej model :-)(jikii)
Foto
Šlehnul jsem si model svobodná tlama. Kdybych byl rocker byl bych rebel, že jsem Žito, jsem šašek.
Dobrý den, chtěla jsem se zaptat, věříte nějakému politickému uskupení v České republice? Škoda, že jste nešel do politiky Vy sám, věřím Vám a Vám podobným. Mějte se pěkně a přeji vše dobré. Dana(Dana (Praha))
Foto
Ne. Řešení hledám mimo politiku. Ale jde to velmi ovlivnit, jak třeba říká Karel Janeček a jeho projekt Pozitivní evoluce. Teď se snažíme spojit síly s celou řadou pozitivních a tvůrčích lidí. Nemusíme jen čumět jak nás berou u držky.
nemam otazku poznam vasu tvorbu aj cez KKryla bolo treba opluvat aj tie predchadzajuce roky aj tieto stoja za.... mozno len sliny zmenili svoju prichut drzim palce kecat mozu len ti co nevedia do coho kecaju(groffero)
Foto
Díky.
Dobrý den. Ještě jste v tom podivném spolku s Vidímem? Odpovězte mně slušně, pokud to neumíte tak neodpovídejte. Děkuji.(setug)
Foto
Ne prosím, vážený pane.
Zdravím a držím s Tebou.V kolik v neděli na Vyšehradě?Rád si přijdu cinknout.Díky.(Radůz)
Foto
Ve 12:20 sraz, ve 12:21 se začíná cinkat a ve 12:26 je konec a okamžitý rozchod beze slov. Nadhled, pohodu a klid s sebou.
Dobrý den, pane Lando, díky za to, že jste konečně (jako jediný z umělecké branže) dokázal natvrdo říci celému národu, jak to tady v Česku chodí. Velmi to oceňuji a držím Vám pěsti. Národ, který zapomíná svoji historii a schovává se ve slepých uličkách nedopadne dobře... Škoda, že podobných umělců není v ČR více....(Zuzana Kratochvílová)
Foto
Teď už to snad bude lepší. Držím palce Tomášovi Klusovi, mohla by z něj vyrůst podobná autorita jako Karel Kryl, nepodlehne-li nějakým pokušením na cestě.
Proč ta debilní změna, měl jsem rád Daniela Landu netradičního rebelujícího zpěváka a skladatele, na kouzelníka Žito bych se mohl slušně řečeno vykašlat. Je to proto, že nevyšel poslední muzikál podle představ, nebo už i zde zafungovala vládní mafie? Proslov na slavíkovi stál, opravdu slušně řečeno za prd, napsat co si o tom doopravdy myslím by mi ihned zacenzurovali, protože to nejsou slušná slova. Proč k tomu došlo?(Jirka)
Foto
Dělám si, co mě napadně. Kdyžtak přelaďte na jinýho zpěváka, to přece není problém.
dobrý den pane Lando jak to chcete udělat aby se to tady zlepšilo já ač optimista už přestávám věřit,ale fandím vám budte zdráv s pozdravem erika.(erika fiedlerová)
Foto
Na to se zeptáme osobností, které jsem shromáždil. Mějte trpělivost.
Pane Žito (pan Daniel Landa mi vyhovoval víc), Chcete se stoupenci Kouzelníka Žita přejít do roviny politických kruhů a na změnách se podílet aktivně,nebo skončí jen u protestů cinkání rolničkou. Protože Vaš nový postoj pořád nechápu, ale chtěl bych. Fandím Vám. (Jakub SVOBODA)
Foto
Nechci. Kašlu na rozdělovače daní, politiky a tyhle prezidenty kandidáty. Za vlastní prachy se chci podílet na rozvoji této země a volám k tomu další boháče a schopné lidi a mozky. A našel už jsem jich celou řadu. Opakuju - za vlastní prachy, ne z daní, ztakže v klidu. Celá politika ať jde do hajzlu. Jsem aktivní a kreativní občan, chci pomáhat budovat. Nejsem vůdce nebo politik.
Milý příteli, šalom alechem, co myslíte, že by novináři z bulváru napsali, kdyby ten "projev" na Slavících přednesla třeba chudera Iveta Bartošová? Jaký by o ní na druhý den vyšel článek?(Joachim Löw)
Foto
Netuším, vůbec se nedokážu vcítit do uvažování novináře,
Říťo44 chtěl jsem se Vás zeptat na Váš nazor na konec světa 21.12.2012 a ďíky za odpověď !!!! !!!!(alfons88)
Foto
21.12. budou na Vyšehradě korunováni bájní králové a vládci (tedy i král Karel ((Janeček)), abychom pozvedli bájný národ Bójů. To je další Velekejkle. O ničem jiným nevím.
Dobrý deň, myslím, že po tom čo spievate a čo Vám v minulosti niektorí spravili máte právo byť naštvaný a nechcem sa Vás pýtať na to, čo ste tým myslel kto chce pochopí, mňa by len zaujímalo, či naozaj chcete skončiť s koncertami??? Mám dvoch synov jeden 2 a druhý 6 rokov a už teraz vedia vaše texty- to nám nemôžete spraviť ste skvelý a tento názor mi nik nevezme(Eva Jedľová)
Foto
Možná že klaun Žito vezme jen tak kytárku... ale CD fakt nebude
Už sem psala ségra,já se připojuji. Dane, myslíte, že ti co vám tleskali, pochopili vůbec co jste tím chtěl říci nebo to brali jako vtipnou vsuvku? Tak to na mě, po několikátém zhlédnutí, působilo (určitě ne všichni). Držíme palce při závodění a závidíme (v tom dobrém). My toho museli nechat-nedostatek financí! Dík!(Evelína)
Foto
Pochopení není můj problém. Já jsem chtěl říct. To byl můj cíl.
cau dane,doufam ze to nemyslis vazene ze uz koncis ze zpivanim.byla by to velka skoda,tvoje koncerty vzdy byly super.drz se!!!!betyk(petr betesa)
Foto
šoubyz ne, desky máte a písní jsem napsal tak akorát. Hudbu budu dělat jinou (souvisí to se sportem) a ne tady. Tady budu investovat peníze z ní. Který snad vydělám, věřím si.
Máme s "Žitem 44" šanci na lepší zítřky ??? (Ranko)
Foto
Jejda vašnosto/paninko to já netuším. Žito néjni vedoucí.
Dobrý den pane Žito, myslíte si, že nácek má právo moralizovat? Děkuji za odpověď a přeji hezké vánoce.(AntiŽito)
Foto
To já nevím. Nemoralizuju, já kejklím a ani nejsem nácek, takže co dělají moralisté a náckové to skutečně netuším. Moralisté asi někde moralizují a náckové asi někde hajlují. Teda alespoň podle tradičních klišé.
muziku děláš dobrou ,ale pust si ten proslov ze záznamu trochu zmatené a trochu schíza škoda no jináč se měj(richard kutálek)
Foto
To máš jedno, jsem šašek Žito, ten semele i to co semlít nejde.
Pane Lando, není náhodou Král Králů Ježíš? Proč by měl Karel Janeček, jako náš Avatar, tak významně přesahovat všechny ostatní lidi v této kotlině? Myslím, že tuto zemi nezachrání nějaký spasitel, ale práce každého z nás na sobě. Mluví z Vás netrpělivost? Vím, že to nezní nejlíp , ale ve srovnáním s jinými epochami si pořád žijeme dobře. Snad to myslíte dobře ,ale někdy se na konci podobného snažení objevují Výbory pro veřejné blaho, gilotiny a Robbespierove, kteří to taky mysleli dobře. Je pošetilost se domnívat, že změna je jen k lepšímu.(Marek Beneš, Ostrava)
Foto
V mojí kejkli Bájný Vyšehrad je bájný král Karel králem dalších dvou králů, sedmi trpaslíků a ještě devíti mužů, ze kterých byl každý k smrti odsouzen. Ve Vašich kejklích nebo jiných věcech si mějte za krále králů koho chcete. Jsem svobodný člověk stejně jako Vy. Je mi jedno, co Vy si myslíte o mé cestě.
Ahoj Žito, jak to vypadá s mojí velkou prosbou o malou kejkli??? Díky Martin (Martin Beránek)
Foto
Jsem roztržitý kouzelník, připomínat, zas nevím jakou :-)
co umíš za kouzla?(Noeboy)
Foto
Různý. Jsem čaroděj Ohně.
lando patris na leceni do bohnic(bican josef)
Foto
Blázen jsem, to říkám rovnou. A taky kejklíř a čaroděj. Ale do Bohnic nepatřím, Vám by jen neškodilo trochu nadhledu, čtveráku jedomilný :-)
Obdivuji Vás,a Vážím si Vás,,jední už to ví ostatní snad pochopí"Magda(Magda)
Foto
To je na nich. Záleží na míře předsudků a ochotě porozumět věcem za skořápkou.
Dobrý den, je hezké, že kritizujete komunisty, ale proč jste se víc neopřel do systému EU a naší korupční politiky...myslím, že současná vláda může za to, že lidi volí KSČM. Nikdo jiný! (Karel )
Foto
Vy dělejte, co uznáte za vhodné a já také budu dělat, co uznám za vhodné. Jsem svobodný šašek. Cink!
Zaburácíte...a pak na rok odjedete se věnovat. velmi nákladnému (vím o čem mluvím), koníčku. Mělo to hudrování smysl? Nebo až se "vydovádíte" zkusíte své myšlenky převést k realizaci? Děkuji za odpověď.(Andrea)
Foto
Ale paninko budu kejklit, kouzlit a šaškovat i doma. Vždyť já nikam neodjíždím, jen svou práci z valné většiny přesunuji ven. Cizí eura se v Bohemii budou lépe utráceti.
Vážený pane Lando. Sice si umíte hrát na tvrďáka, ale spíš než tvrďák jste malinko natvrdlý. Doufám, že až někdy budete mít nějaké vystoupení, že tam příjde také nějaký "tvrďák" (nebo spíš natvrdlík) a také vám ho pěkně pokazí!(Petr Hora)
Foto
To je riziko povolání šaškujících šašků pane. Jako rally nebo dravý rybyšky.
JAk řikaš pane lando to je pravda politicka komedie!!!(vita )
Foto
Proto je čas na šaškárny.
Ahoj Dane, držím palce. Jen mám obavu, že ti, na které jsi mířil se schovají za klišé, že na snůšku vulgarit nebudou reagovat. Velice dobře chápu Tvoji nasranost, jen mám obavu, že touto formou těm bídákům nahrála. (Tomáš)
Foto
Zdravím čtenáře. Je to jedno, komu se mé kejkle nelíbí, ať si u televize zacpe na chvilku uši a zavře oči. Já se bavím převelice. Je to veliká šaškárna.

liliu ( 2. prosince 2012 21:31 )

Každý, kdo má zdravý rozum musí s Žitem souhlasit, pokud máte aspoň trochu nacionální cítění a přehled o tom, co se tady děje, tak nejde než souhlasit. Styl, kterým se projevuje je jemu vlastní, originální. A obdivuji jeho odvahu sázet krk za národ nás zhrbených čecháčků! Jen tak dál, třeba i tyhle hřbety se dají narovnat!

allblacks ( 30. listopadu 2012 22:03 )

Co se do nej serete? Ublizil vam? Museli jste neco zaplatit? Ze rekl v televizi co se povida po hospodach? Videli jste ty tzv. elity v hledisti? Co je vam sympticctejsi? Italsky fotbalista nebo skotsky hrac rugby? Dete uz do prcic s tim pacifismem.

jity ( 29. listopadu 2012 09:11 )

Tak já na to co jsem v životě dokázala jsem pyšná. Landovi nic neubírám, on se dokázal proslavit a o to já nestojím a jak je vidět není o co stát. Mně je ho spíše líto, vidím v něm nemocného člověka. Zase na druhou stranu ať zloději vidí, že už to přehání a něco málo se děje, ale opravdu málo.

jenik1989 ( 28. listopadu 2012 15:40 )

Tak jak čtu některé chytré názory těch pisálku který v životě nedokázaly v životě z půlky nic jak on tak at sem vůbec nechodí!

legion88 ( 28. listopadu 2012 15:32 )

Mě bohužel taky neodpověděl...Samozřejmě to chápu a umím si představit to množství příspěvků které mu přišli a na které by musel odpovídat. To by Pan Landa musel strávit u PC alespoň 2 dny...Jen mě mrzí že se zahazoval a odpovídal lidem, kteří ho v lásce nemají a neodpověděl např: mě, člověku který si ho váží a obdivuje...ale jak jsem už na začátku psal: chápu to !!! Ať žije Landa !!! 44

Zobrazit celou diskusi