Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Rozvod Václava Klause mladšího: 15 metrů odstup!

Video se připravuje ...
Autor: oj, poe - 
26. října 2012
14:35

Václav Klaus mladší (43) a Kamila Klausová (40) jsou po roce konečně rozvedeni. Před soudním jednáním se jen chladně pozdravili, posadili se na chodbu 15 metrů od sebe a čekali, až to celé bude konečně za nimi a oni budou moct začít žít nový život.

Rathův advokát zastupuje i Klause mladšího

Do soudní síně přišli oba manželé v doprovodu právníků. Prezidentova syna rozváděl Roman Jelínek. Muž, který se snaží vysekat Davida Rath s korupční kauzy.

Manželé hned na začátku jednání požadovali, aby probíhalo s vyloučením veřejnosti. Soudkyně Obvodního soudu pro Prahu 8 Jana Kesslerová jim však nevyhověla. Ve 14:02 veřejně vyřkla definitivní ortel: "ROZVEDENI!"

Další svatba na obzoru?

Na tento okamžik čekala současná partnerka prezidentova staršího syna Lucie dlouhé dva roky. Václava poznala na konci léta 2010, on ale podal žádost o rozvod až v říjnu 2011 a po roce soudních tahanic je všechno konečně u konce.

Že by se rýsovala další svatba? Ani jeden z nich to nikdy nepopřel a Lucie dokonce Blesku přiznala, že se svým milým plánuje rodinu.

Klaus na děti platí 37 tisíc měsíčně

Už v červenci soud rozhodl o výši alimentů. Každý měsíc vysolí Klaus na své tři děti 37 tisíc korun. „Otci bylo stanoveno měsíční výživné na nezletilého V. K. ve výši 14 tisíc korun, na nezletilou K. K. ve výši 13 tisíc korun a na nezletilého J. K. ve výši 10 tisíc korun,“ řekla tehdy Blesku mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 8 Michaela Janoušková s tím, že Klaus junior musí tyto alimenty platit ještě před samotným rozvodem.

Zdá se to jako hodně peněz. Část z nich se ale Klausovi obratem vrátí. Děti totiž chodí na soukromou školu PORG, které Klaus šéfuje.