Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zemřel nejmenší kulturista světa (†23): Zabilo ho krvácení do mozku

Autor: Ladislav Leimer - 
13. září 2012
16:39

Měřil jen 84 centimetrů a vážil pouhých 9 kilo. Přesto se s životem rozhodl poprat silou. Ind Aditya Dev, přezdívaný Romeo, se stal nejmenším kulturistou světa. Včera však zkolaboval kvůli krvácení v mozku, lékařům se ho bohužel nepodařilo zachránit.

Aditya již od roku 2008 trpěl mozkovým aneurysmatem. Cévní výduť včera praskla a muž, který kvůli nanismu nikdy nedorostl do výšky dospělého jedince, se zhroutil ve svém domově v Indii. I když byl okamžitě převezen záchrankou do nemocnice v Jalandharu, lékaři mu už nedokázali pomoci.

Upadl do komatu a zemřel

„Byl naprosto v pořádku do včerejší noci, kdy náhle zkolaboval a upadl v bezvědomí,“ řekl jeho zdevastovaný otec Anil Dev Sharma (53). „Okamžitě jsme s ním spěchali do nemocnice, ale upadl do komatu a v bezvědomí zůstal celou noc. Doktoři řekli, že céva, která zásobovala krví jeho mozek, prasknula a způsobila smrt. Je to obrovská ztráta pro naši rodinu, budeme za něj truchlit po zbytek našich životů,“ dodal.

Rekord v Guinessově knize

„Před mnoha lety nám doktoři řekli, že může zemřít velmi mladý. Celé ty roky jsme se za něj modlili,“ řekla Adityova matka. „Byla zde pouze malá šance na přežití,“ dodal doktor Neeraj Chandan. Romeo byl zapsán v Guinessově knize jako nejmenší kulturista světa. I přes svou nízkou váhu dokázal uzvednout jednoručky těžké dva kilogramy.

animira ( 14. září 2012 13:47 )

to můžou napsat jen blbečci....

xhonys ( 13. září 2012 21:24 )

http://en.wikipedia.org/wiki/Aditya_Dev Tak hlavně, že umíš nadávat, trotle.

makmark ( 13. září 2012 17:14 )

a kdyby souložil, tak by ho zabilo krvácení do žaludu

Zobrazit celou diskusi