Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Sedmnáctiletý chlapec má postavu jako batole

Junrey je v sedmnácti letech velký jako kanystr. Nic si z toho ale nedělá
Junrey je v sedmnácti letech velký jako kanystr. Nic si z toho ale nedělá  (Autor: profimedia.cz)
Autor: evak, INT - 
10. března 2011
22:21

Junrey Balawing pochází z Filipín. Ještě mu zbývá pár měsíců a bude zapsán do Guinnessovy knihy rekordů jako nejmenší muž na světě. Chlapec je velký 55 centimetrů a rodiče ho nosí na rukou jako miminko. On si ale ze svojí výšky nic nedělá a na velký svět okolo se pořád jen usmívá.

Junrey žije se svými rodiči a třemi sourozenci, kteří jsou sice mladší, ale zato o dost vyšší, ve filipínské vesničce. Zatímco každý den jeho sourozenci odcházejí do školy, Junrey zůstává se svou matkou doma. Chodí jen s pomocí a nevydrží dlouho stát.

Jeho matka Concepcion (35) říká: "Potřebuje moji péči každou minutu. Nemůže dlouho stát, hned si s bolestí lehne."

Chlapec přestal růst ve dvou letech. V dětství byl pořád nemocný, a to hodně ovlivnilo tvorbu růstového hormonu. Od doktora dostali rodiče jedinou radu. "Řekl, abychom mu dali vitaminy. Samozřejmě, že to nepomohlo," rozčiluje se Concepcion.

Krmí kuřata

Navzdory svému vzrůstu má Junrey ohromný apetit a pořád má v ruce chleba a kukuřici. Naučil se malovat a psát. Když má sílu, vypomáhá své rodině aspoň tím, že krmí kuřata.

Concepcion si posteskla, že by ráda šla pracovat, když jsou ostatní děti ve škole, ale péče o Junreyho ji stoprocentně zaměstnává.

Těší se na zápis rekordů

Junrey Balawing si ze své výšky nic nedělá. Když mu matka řekla, že v osmnácti bude nejspíš zapsán jako nejmenší muž planety, odpověděl jen: "Hmm, nejmenší muž? To je super!"

Filipínský chlapec pravděpodobně převezme žezlo po Nepálci Khagendru Thapu Magarovi, který měří jen o pár centimetrů více. Mezi nejmenší lidi patří i žena z Turecka Hatice Kocaman (21), která měří 70 centimetrů.

Zobrazit celou diskusi