Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Romové opět útočili! Miroslav (44) leží zmlácený v žatecké nemocnici

Autor: Jana Ulrichová, simao.k - 
13. května 2012
13:01

Na chirurgii v Žatci leží další muž, kterého napadla a velmi surově zkopala parta mladých Romů. Miroslav Vacke (44) inkasoval všechny rány na hlavu. Má na ní řadu pohmožděnin, poraněné oko, otřes mozku a přišel i o několik stoliček. Podobně dopadl minulý týden i Jiří Velechovský (29), který v Žatci na procházce s kočárkem s malým synem napomenul hlučného opilého Roma.

Miroslav byl napaden v noci na sobotu cestou z hospody v Měcholupech na Žatecku. Proč, to netuší. „Dostal jsme se tam do celkem nevinného konfliktu s dvěma místními Romy. Šlo o nedorozumění, které jsme si hned na místě vysvětlili. Když pak hospodská řekla, že zavírá, všichni jsme vyšli ven. A tam se na mě znenadání sesypala parta mladých Romů, které jsem nikdy předtím neviděl. Neznám je, žádný konflikt jsem s nimi neměl, ani nevím, kde se tam vzali. Teprve dodatečně jsem se dozvěděl, že jsou snad z vedlejší vesnice,“ popsal, co brutálnímu útoku předcházelo.

Svědkyně: Byli by ho snad zabili

Mladíci se na něj doslova vrhli. „Šokovala mě jejich brutalita. Srazili ho na zem a tři z nich do něj kopali," popsala jedna ze svědkyň (24) napadení. Rom, se kterým se Miroslav předtím v restauraci dohadoval, se postavil na jeho stranu a útočníky se snažil od něj odtrhávat. "Utekli, až když slyšeli, že voláme záchranku. Byli by ho tam snad zabili,“ dodala svědkyně.

Miroslav si ale nic z útoku nepamatuje. Probral se až ráno v nemocnici. „Pořád mi není dobře. Točí se mi hlava, když se posadím, mám pocit, že postel pode mnou ujíždí,“ řekl.


Případ vyšetřují policisté, kteří podle mluvčí Veroniky Hyšplerové během víkendu vyslechli napadeného Miroslava. Na policii vypovídala i svědkyně, se kterou Blesk hovořil. Útočníky ale zatím policisté nemají.