Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 24°C

Další útok v Břeclavi: Romský mladík (13) zbil u školy spolužáka (12)

Autor: Gabriela Peringerová - 
3. května 2012
13:15

Břeclav je znovu na nohou! V nemocnici se zraněným okem skončil další chlapec (12) z Břeclavi. A znovu po útoku Roma. Dvanáctiletého chlapce napadl přímo před školou jeho spolužák.

Rvačka mezi spolužáky se odehrála v pondělí po vyučování. Šetří ji i kriminalisté. „Jeden z nezletilých třináctiletých mladíků o rok mladšího chlapce napadl po slovní přestřelce i fyzicky. Způsobil mu podlitinu pod okem a napadený měl také odřenou kůži. Byl ošetřený v břeclavské nemocnici a nebyl hospitalizovaný," popsala útok mluvčí policie Kamila Haraštová.

Napadený chlapec byl před školou se dvěma spolužáky, kteří se mu snažili pomoct. I třináctiletý útočník měl po boku dva stejně staré chlapce. „Podařilo se nám zjistit  jednotlivé členy skupin. Případ šetříme pro podezření z přečinu výtržnictví a pokusu o ublížení na zdraví,“ dodala Haraštová. Kamarádi napadeného se podle vyšetřovatelů snažili útočníkovi pěstní souboj rozmluvit.

Podle ředitelky Základní školy Slovácká Ivy Jobánkové nemá případ rasový podtext. „Potyčky mezi žáky školy se stávají, nedá se jim zabránit,“ uvedla ředitelka, která si oba výtečníky pozvala na kobereček. Přiznali, že si vyřizovali účty. Starší chlapec totiž již předtím napadl mladšího ve škole u skříňky.

Mladíci nejsou vzhledem ke svému věku trestně odpovědní, takže policisté případ předají k prošetření situace v rodinách sociálnímu odboru.