Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tohle je nejvyšší mrakodrap Evropy

Autor: red - 
9. dubna 2012
08:44

A vítězem se stává... Nová nejvyšší budova v Evropě se jmenuje Střep (The Shard). Stojí v Londýně a prvenství získala dne 3. 4., kdy na její vrchol umístili špici.

V ten okamžik překonal Střep výšku 310 metrů a převýšil mrakodrap v Moskvě, který měří 301 m. Ve stejný den, kdy se Střep vyhoupl do čela žebříčku nejvyšších budov, zachvátil v Moskvě požár rozestavěný mrakodrap Feděracia. Ten se měl vyšplhat do závratné výšky 506 m. Jeho jedna věž shořela (12 mrtvých dělníků) a bude se muset začít znovu.

Střep ještě není přístupný veřejnosti, nejméně půl roku budou dělníci pracovat na jeho zevnějšku. Po otevření budou uvnitř kanceláře a hotel, nahoře vyhlídka. Nejvyšší budovou světa je dubajský mrakodrap Burdž Chalífa, který měří 828 metrů.

Nejvyšší budova v České republice City Tower měří 109 metrů a stojí na Pankráci v Praze. O pár metrů vyšší má být mrakodrap v Brně.

Kde to je

Velká Británie, Londýn. Mrakodrap Shard se tyčí pár desítek metrů od řeky Temže a proslulého mostu London Bridge.

at0506uhr73 ( 9. dubna 2012 16:30 )

Slušný "terč" pro nějaké unesené ledadýlko řízené teroristy ve jménu Aláha nebo kýho čerta .

janjan77 ( 9. dubna 2012 13:10 )

Vcera jsem take zkusil http://jakosen.webz.cz a musim rict, ze jsem nadseny! Prekonalo veskera ma ocekavani.. wow!

lukreciaborgia ( 9. dubna 2012 12:17 )

pro clarocesi-Takže na východ,pokud je mi známo se mluví slovensky,rusky,čínsky,japonsky,mongolsky,ale nikde,ale opravdu nkde ne anglicky./To neznamená,že ti lidé neumí,nebo nemluví ingliš/Stačí znát trochu zeměpis.Je to učivo 4-5 třídy.A ten barák pojmenovali pražáci,stejně jako by rádi měli v Praze Brodway,ceny Grammy.Ještě že jim název těch cen zatrhli amíci,protože takoví vlezdořiťové mohou být jedině pražáci.Nikdo jiný.Pozná se to i ve světě.

clarocesi ( 9. dubna 2012 11:30 )

Tak za prvé "blbkaborgia" nepojmenovali to pražáci, ale nejspíš nějakej "přistěhovalec" z východu-je jich tu už víc než pražáků, a za druhé jsem zvědavej na ten o pár metrů větší barák v Brně, který staví zakomplexovaní moraváci.Mě osobně je úplně jedno jak se kterej dům jmenuje a kde stojí.

Shelby16 ( 9. dubna 2012 10:38 )

A díky Blesku ten mrakodrap vidím zadarmo a nemusím tam ani jet

Zobrazit celou diskusi