Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Britu zachránili před smrtí!

Autor: Slávka Červená - 
18. září 2009
05:39

Brita (3), kříženec německého ovčáka , prožívá krutý osud. Nejdřív se fenka letos na jaře ocitla v psím útulku. Pak jí svitla naděje k lepšímu životu.

Vzala si ji nová panička (23)! V tu dobu pejsek vážil 24 kg a byl ve formě! Jenže po půl roce je Brita zpátky v útulku. A ve strašném stavu… Fenka kost a kůže! Vážila jen 12,5 kg!

Na zuboženého a vyhladovělého psa upozornili lidé ve Zlíně-Malenovicích. Strážníci ho našli v prostoru zahrádek za průmyslovým areálem. „Fenka byla tak zesláblá, že se sama nedokázala ani postavit na nohy. U kotce byly tři prázdné misky, žádná voda. Zjevně chyběla základní péče a strava. Musela hodně trpět,“ popisoval zástupce ředitele městské policie Pavel Janík.
„Britušku na jaře odchytili na ulici. Pečovali jsme o ni. Byla hodná a přítulná. Takový osud si rozhodně nezasloužila,“ říká pracovnice útulku Eva Illíková (25).

Upálení kočky v kleci natáčeli na video! >>
Šťastný konec štěněte: Týraný Ťulda už má nový domov! >>

„Vyhublá je tak, že jí trčí žebra a další kosti. Trápí ji zánět kůže. Nebyla schopna přijímat potravu. Nyní již ano. Po malých porcích několikrát denně,“ přiblížila Illíková.

Rekonvalescence Brity potrvá asi dvě měsíce. Pak bude už již snad mít štěstí a najde hodného pána. Případ řeší policie. „Je nutné vyhledat a vyslechnout několik lidí, abychom zjistili, proč k tak otřesnému případu vlastně došlo,“ sdělila mluvčí policie Jana Bartíková. Pokud se potvrdí týrání zvířete, hrozil by pachateli až rok vězení, v případě přestupku peněžitá pokuta.

BabcaN ( 15. listopadu 2009 17:55 )

Prosím zveřejněte, jak se nyní Brituška má. Nejraději bych ji nechala někomu z této diskuze, kdo o ní oprabdu stojí. zaslouží si lepší život než dosud a hlavně život nejen venku, ale i v teple domova.

mausi ( 4. listopadu 2009 20:17 )

zabít ty zmetky. Taky jsem jednou našla takhle zuboženýho pejska. ČR je sto let za opicema, proč je jiný živý tvor před zákonem jenom věc? To je myslím nacismus, nebo jak se tomu říká?

mizim ( 16. října 2009 00:34 )

Naprosto s Vámi souhlasím pane H. Mám však obavy, že v našem bezprávním státě, který je ve světe pouze pro smích, se nic podobného řešit dlouho nebude. Nejdřív by totiž muselo dojít k rozsáhlé rekonstrukci státních moci. Za prvé zrušit Senát-doupě zákonodárců-šašků nenažraných, z kterých vysoké procento je vystudovaných stylem Gross a spol. Snížit počet poslanců dolní komory a souběžně jim razantně snížit platy a zrušit veškeré výhody. Za absence při jednání a chlastání v místní kantýně zavést přísné postihy. Pak by bylo nutné rozehnat sebranku soudců od Ústav.soudu, přes St.zastupitel., Minist.spravedlnosti až po řadové soudy a tím eliminovat korupci, atd. Bylo by toho ještě mnoho. Jinými slovy, provést totální přestavbu státních institucí. Pak bych věřil, mimo jiné, že lidské bestie, týrající němé tváře, budou postiženi v intencích postihů za týrání člověka, t.j. nepodmíněných trestů, min. 5 let, jak uvádíte, ovšem bez psycholéčby. Rovnou za katr 3. nápr. sk., kde by nebylo na škodu obnovit některé zvyklosti středověku. To bych každému podobnému lotru se srdce dopřál. Děkuji za pozornost. M. Zima

hita ( 18. září 2009 20:18 )

Naprostý souhlas, s důrazem na doživotní zákaz chovu zvířat. V tomhle případě skutečně "jednou a dost".

hruza ( 18. září 2009 20:07 )

Jak může autorka na konci článku napsat : " Pokud se prokáže týrání...." To je snad již více než jasné, že jde o týrání. Pokud se poslancům nestane podobný případ osobně, asi se nikdy neproberou, aby schválili konečně ÚČINNÝ zákon na ochranu zvířat. Taková lidská bestie by měla mít doživotní zákaz chovu zvířat, měla by být evidována u Policie, nastoupit psychiatrickou léčbu, ale jako první krok by měla strávit min. 5 let ve věznici. A ne aby ji soudce typu "Božoň" ( případ utýrané kočky z Morávky ) dal symbolické veřejné práce.

Zobrazit celou diskusi