Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Šílený důchodce napadl cyklistu: Holí mu rozbil hlavu

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: Pavel Ryšlink - 
18. listopadu 2011
14:54

Neuvěřitelně brutálně se zachoval osmdesátiletý důchodce v Přerově. Bez varování uštědřil ránu francouzskou holí cyklistovi (64), který kolem něj projížděl po chodníku.

Nerudný stařík šel po chodníku kolem restaurace U Slunce v Komenského ulici. Když si všiml, se k němu po chodníku blíží cyklista na kole, vzal do obou rukou svou francouzskou hůl a když ho míjel, vší silou ho stylem baseballového odpalovače udeřil holí do hlavy. Úderem způsobil cyklistovi velkou tržnou ránu na hlavě. Další zranění si cyklista způsobil pádem z kola. Léčit se bude nejméně sedm dní.

Před policisty si lehl na zem

S přivolanými policisty odmítl agresivní stařík komunikovat. Lehl si na zem a nehodlal se pohnout. Na výzvy mužů zákona, aby vstal a nastoupil do auta nereagoval. Policistů nezbylo, než ho do auta strčit násilím. Ve voze mu pak pro jistotu nasadili pouta.

Předstíral nevolnost a záchvaty

Skutečné divadlo pak stařík rozehrál před policejní služebnou. Nejprve odmítl vystoupit z vozidla. Když ho policisté vytáhli, okamžitě se natáhl na zem a odmítal vstát. Muži zákona ho proto museli chytit a odnést na služebnu. Tam pak začal předstírat nevolnost, bezvědomí a záchvaty epilepsie. Policisté proto přivolali záchrannou službu, která staříka odvezla do nemocnice.

To však agresivního důchodce nezbavilo trestní odpovědnosti. Byl obviněn z výtržnictví a ublížení na zdraví, za což mu hrozí tři roky vězení.

sydnicka ( 20. listopadu 2011 13:40 )

a ja bych te chtela videt v Rakousku, kde musis stat za kazdym stojicim skolnim autobusem a je jedno jestli mas naspech a nebo ne. Podobne to je i v Nemecku. To by si pak mel celo zivotni choleru? Nemluve o tzv. cestach pro hrajici si deti kde muzes jet jenom krokem ,7-10kmh, deti a chodci maji prednost,takze kdyz si hraji na ceste musis pockat az ti tu cestu uvolni a ne troubit jako cholerik.

gogo ( 19. listopadu 2011 18:27 )

Ne to není závist. A "mrzákem" jednou budeš možná i Ty. Pokud se toho věku dožiješ... Takto bych se na staré lidi chlapče být Tebou nedíval... Je to příliš krátkozraké... Věkem člověku nejenom ubývá svaloviny, ale i mozkových buněk... Jinak to člověku již "myslí". A každému starému člověku to myslí hůře trochu jinak. Jeden je mentální již v šedesáti, jinému v devadesátí to myslí perfektně. A hlavně : ta smrt je blíž a vědomí této skutečnosti může u někoho vyvolávat stavy pro okolí těžko pochopitelné...

gogo ( 19. listopadu 2011 18:20 )

Ač sám stár, musím potvrdit, že věkem se nemoudří... Již pan Werich říkával : Mladý vůl zůstane starým volem... Věkem může člověk získávat zkušenosti.. Které ne vždy dokáže zúročit... Ale zestárnout nemusí každý... Může i podstatně dříve zemřít. Někdy i pro to, že je volem...

e.44 ( 19. listopadu 2011 17:29 )

ekran Přesně tak, stáří neni žádná zásluha. Zestárnout musí každý, ale s věkem ne každý skutečně zmoudří.

e.44 ( 19. listopadu 2011 17:24 )

Jenže ten cyklista ho nijak neohrožoval, natož aby ho srazil, on asi taky v čtyřiašedesáti letech jel sotva jako blázen, nebo nějakej nezodpověšdnej fracek, ale dědek šílenej, sotva cyklistu uviděl, ještě dřív, než ten k němu vůbec dojel, už si nachystal hůl tak, aby s ní moh zaútočit a pak cyklistu fláknul po hlavě. Jestli ti ten dědek nepříde jako agresivní cvok, tak už vážně nevim.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání