Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

FBI začala vyšetřovat sama sebe: Kvůli tweetům podporujícím Trumpa

Autor: Mii - 
4. listopadu 2016
15:18

Federální úřad pro vyšetřování (FBI) na sociálních sítích moc aktivní není. Jeho účet na Twitteru FBI RecordsVault rok spal, což se ale tento měsíc změnilo, když začal znenadání zveřejňovat tweety podporující prezidentského kandidáta Donalda Trumpa. Americké zákony ovšem zakazují vládním úřadům projevovat při volbách podporu jedné straně, a tak inspekční divize FBI začala vyšetřovat, jak k tomu došlo.

FBI na účtu FBIRecordsVault zveřejňuje žádosti o vybrané spisy. Více než rok se na něm nic neobjevilo, až 30. října účet zveřejnil velký objem dokumentů, včetně jednoho, který popisoval otce Donalda Trumpa Freda Trumpa jako filantropa.

Žádný z nich ale nevyvolal větší pozornost. To se změnilo v úterý, kdy účet zveřejnil dokument popisující kontroverzní milost, kterou udělil v době výkonu funkce amerického prezidenta Bill Clinton daňovému podvodníkovi Marku Richovi. Od té chvíle FBIRecordsVault mlčí.

Server ThinkProgress informuje, že inspekční divize FBI začala aktivitu účtu vyšetřovat. Interní pravidla úřadu a zákon známý jako Hatch Act znemožňuje vládním úřadům jakoukoli politickou aktivitu. Z tohoto hlediska jsou tweety porušením zákona, protože straní jednomu prezidentskému kandidátovi.

Zjištění serveru jsou ovšem v rozporu s oficiálním stanoviskem FBI, která zveřejnila oznámení, že „tyto materiály byly automaticky a elektronicky zveřejněny do veřejné složky FBI. Vše proběhlo standardním postupem“.

Zasahování do voleb? 

Podivné tweety se objevily jen několik dní poté, co ředitel FBI James Comey zveřejnil dopis, který odhalil, že úřad vyšetřuje některé služební e-maily, které Clintonová rozesílala ze své privátní poštovní schránky. Comey přitom prohlásil, že neví, zda pošta obsahuje něco důležitého. Jeho postup vyvolal kritiku z demokratického tábora, který šéfa FBI obvinil z neoprávněného zasahování do volební kampaně.

Další důkazy o zasahování FBI do volební kampaně zveřejnil server The Wall Street Journal. Pole nich úřad provádí tajné vyšetřování Nadace manželů Clintonových.

Vše o prezidentských volbách v USA 2016 čtěte ZDE >>>

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

kov3 ( 4. listopadu 2016 17:26 )

Amerika jde Česku tvrdě po krku. Pozor na 17.listopad. Něco se chystá, viz. text.. Ukrajina nevyšla, je snad Česko a jeho destabilizace záložním plánem ve věci záchrany dolaru? Vypadá to tak, bohužel. Vidíme, že americká rozvědka kontaktuje české kulturní kruhy, mobilizuje na internetu mladé proti Zemanovi, zasévá mezi občany pravo-levou nenávist, sundavání obrazů prezidenta ve školách, facebookové výzvy proti Zemanovi zakládané v USA z amerických IP adres. Toto má všechny prvky barevné revoluce a všimněte si toho načasování. Za pár dní je tady výročí - čtvrt století od 17. listopadu 1989. Symbolika, náhoda nebo plán? Nevěřte na náhody, žádné neexistují. Až vy mladí půjdete do průvodu, který právě teď v těchto hodinách chystá a plánuje americká ambasáda v Praze ve spolupráci s Literárním klubem (havlistická líheň neskutečných pošahanců) proti Zemanovi, zamyslete se, za čí zájmy těmi svými klíči cinkáte. Abyste neudělali stejnou chybu jako my starší v roce 1989, když jsme vyhnali čerta z východu, abychom si sem následně nakvartýrovali Satana zpoza Atlantiku. Nenechte Američany rozpoutat v Praze druhý násilný Majdan. Demokracie je ohraničená volební urnou a volebním obdobím. Ten, kdo toto ohraničení nerespektuje (tak, jako se stalo v Kyjevě na Majdanu), není demokrat ale fašista! Upozorněte na to své poslance a politiky, že kdokoliv by chtěl narušit demokratický princip přímo voleného mandátu prezidenta, bude to chápáno jako útok proti lidu se všemi důsledky z toho vyplývajícími. Toto je varování nám všem! Buďte ve střehu, Američané a především Židé-Sionisté (velvyslanec USA Andrew Schapiro) a jejich přisluhovači (jakým byl mj. Havel) jdou naší demokracii tvrdě po krku, právě teď v těchto hodinách. Bůh ochraňuj naší zemi říká se. Bůh nám ale nepomůže-DUKA a další pseudokřesťané nám jej nepůjčí,musíme si pomoci sami, tj. konečně již začít používat mozek.....

a-rak ( 4. listopadu 2016 16:09 )

I FBI má své voliče Hill i Donalda.

Zobrazit celou diskusi