Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Hrdina bruselských útoků: Zachránil zraněné před smrtí na letišti

Autor: shp - 
23. března 2016
10:14

Jeho zaměstnáním je obalovat zavazadla do fólií, aby se jim nic nestalo. Letištní pracovník Alphonse Youla všem ukázal, že kromě pracovitého člověka jde o odvážného hrdinu. Když uslyšel výkřiky v arabštině a následné výbuchy na letišti Zaventem v Bruselu, neváhal ani vteřinu a vyběhl pomáhat zraněným. Na hrůzu, kterou viděl, nikdy nezapomene.

Slyšel jsem muže křičet něco v arabštině, poté přišla exploze. Za tou následovala druhá exploze, masivní exploze, která byla mnohem větší,“ vypověděl hrdinný Alphonse. Na nic nečekal a vyběhl na pomoc. Zachránil tak dva postarší zraněné lidi.

Přišli ke mně dva starší lidé. Zachránil jsem je. Odnesl jsem je do výtahu, ale nechtěli se mě pustit, jestli nepojedu s nimi. Bylo tam příliš lidí,“ dodal Alphonse. Mrzí ho, že nemohl pomoci více lidem. Nikdy nezapomene na děs, který na letišti viděl. Strašit ho bude v nočních můrách.

Byl to horor. Viděl jsem nejméně sedm mrtvých lidí. Všude byla krev. Lidé přišli o nohy. Byla vidět jejich těla, ale ne nohy,“ dodal Alphonse. Při útocích na letišti a následně v metru zahynulo nejméně 34 lidí a na 250 jich bylo zraněno. Kdyby nebylo hrdinného Alphonse, mohlo by být mrtvých ještě více.

kaaalda ( 24. března 2016 19:56 )

Good job,Alfons.Možná tady je víc hrdinů než na letišti,jen teda odvážné kydy valící... Je dobře že dokázal pomoct,spousta lidí by to nezvládla.Díky.A kdo chce,může si to zkusit třeba u dopravních nehod. A že byl černý?Létáte přes Amsterodam,Paříž...čemu se divíte

naidka ( 23. března 2016 17:59 )

Typický Belgičan.

demon.hk ( 23. března 2016 16:14 )

jsem nějak nepochopil jak je zachránil a proč je tedy hrdina Akorát novináři nezklamali má očekávání a hned vytáhli toho nejčernějšího čmouda jakého tam vyhrabali a sepsali srdceryvný příběh (na můj vkus ne dost ) a dělají z něj hrdinu, jasně, že je to muslimáč, ale ten hodný Se pos... to vážně má Plesk svoje čtenáře už za totální de.b.ily???????

datelobecny ( 23. března 2016 15:04 )

To je přesný, teď jsme u bodu 5. Zapomněl jsi na jedno nejčastěji používané slovo: solidarita.

ginna15 ( 23. března 2016 14:05 )

Tohle všechno je dávno plánované a připravené těmi, co v tom mají své zájmy a na lidi kašlou! Projevy soustrasti a účasti.. Cha cha, faleš a divadlo pro veřejnost! Tato situace by se dala vyřešit za pár týdnů v první řadě ochranou hranic a každému muslimskemu praseti dát stopku! Jenže to se někomu nehodí do kšeftu....že...

Zobrazit celou diskusi