Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Matka nechala ve vedru 5letou dceru v autě u švýcarského jezera. Holčička zemřela

Matka nechala pětiletou dceru v autě a šla se zbylými dětmi na výlet. Holčička zemřela (ilustrační foto)
Matka nechala pětiletou dceru v autě a šla se zbylými dětmi na výlet. Holčička zemřela (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
23. července 2015
11:21

Další úmrtí dítěte v rozpáleném autě! Čtyři hodiny nechala matka svou pětiletou dceru ve vedru ve svém vozu v kempu u Luganského jezera ve Švýcarsku a vyrazila se svými dalšími dětmi na výlet. Také Švýcaři řeší krátce po Slovácích případ skandálního opuštění dítěte s tím nejsmutnějším následkem.

Prý ji nechtěla budit a nechala ji spát. 3 až 4 hodiny v rozpáleném autě. Švýcarská matka z kantonu Thurgau vyrazila na dovolenou do kempu TCS Camping Lugano „La Piodella“ společně se svými čtyřmi dětmi.

Nejmladší, pětiletá holčička zůstala v autě, zatímco ostatní šli na výlet. Dívenka zemřela na následky přehřátí organismu. Přes den se teplota u Luganského jezera vyšplhala na 33 stupňů, v autě však byla ještě větší výheň.

Přivolaní záchranáři byli bez šance. Tragédii serveru Blick.ch popsali manželé Angelika a André, kteří do kempu vyrazili také. „Bylo kolem 20. hodiny, když tři sourozenci té holčičky běželi s křikem do stanu. Matka vzala klíče od auta a vyrazila na parkoviště. Děti dál plakaly a křičely. To, co jsme viděli, bylo strašné. Pětiletá holčička ležela bezvládně na zemi. Její matka se ji snažila oživit a volala o pomoc,“ vypověděli turisté. 

Holčičku se zachránit nepodařilo. Matka i 15letá sestra dívenky se zhroutily a skončily v nemocnici. Jsou v péči psychologů, kteří upozorňují na to, že jde o zvlášť složitý případ, neboť jsou do něj přímo zapojené další děti nezodpovědné matky.

Ve stávající vlně veder přitom nejde bohužel o ojedinělý případ. 56letý otec Jozef K. nechal dvouletou Kristínku v rozpáleném autě ve slovenské Nitře. Tam se po poledni vyšplhala teplota na 36°C!

Policie s ním již zahájila trestní stíhání kvůli opuštění dítěte. Muž zaparkoval auto i s holčičkou před domem, v němž je mimo jiné kavárna. Na to, že je ve vozidle dítě, které nejeví známky života, policii upozornili kolemjdoucí. Ani v tomto případě nemohli již záchranáři dítěti pomoci. A také zde byla holčička v autě několik hodin. Slovenská média uvedla, že dítě mělo po celém těle popáleniny a puchýře. Otec ji prý měl odvézt do jeslí, ale zapomněl na to. Také on je pod vlivem uklidňujících léků, policie proto s výslechem čeká.

Matka (32) holčičky se zhroutila. Jozef K. je přitom rozvedený, z prvního manželství má dvě děti, potomky však má i z druhého vztahu.

Připomnělo to případ z loňské června z polské obce Rybnik, kde tříletou dceru zapomněl v autě otec, který ji měl vézt pro změnu do školky. Vyrazil však místo toho do práce a až po práci si uvědomil, že holčička zůstala v autě...

mak ( 23. července 2015 16:30 )

Hlavně nechápu, že si řidič před odchodem od auta to auto nekontroluje, co kde je vidět a není atp. Pže pak tam dítě zapomenout nelze

calexandra ( 23. července 2015 13:41 )

proboha, co sem tahas geografii, vzdyt to je uplne jedno...tady jde u zcela neco jineho!!! jdi si stezovat na lamparnu... odehrala se dalsi velmi smutna tragedie a ty resis tyhle bezpodstatne detaily...

mi1sa ( 23. července 2015 13:30 )

Kurňa a přitom je takové kvantum maturantů a vysokoškoláků.Dřív to pochopil i soustružník.

tummy ( 23. července 2015 13:08 )

 ti lidé snad nejsou normální, jak nechat dítě samotné v autě to prostě neexistuje, co když se vzbudí jako že většinou ano, po tom co to auto zaparkuje, kde má to dítě potom hledat matku?? Absolutní nezodpovědnost

leeloo ( 23. července 2015 13:00 )

Jestli cely cas spala, tak to je smůla, jinak nase deti tak od tri let umi (a oblibuji) otevrit si okynko, pripadne sami si odepnout pas, zatroubit a pod. Na druhe strane, nechat decko same zamcene v aute bez dozoru nekolik hodin, navic v lete, je fakt pitomost. Holky mi je lito.

Zobrazit celou diskusi