Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kdo soudkyni lže? 7 rozporů ve výpovědích Petra Kramného a svědků

Autor: ljš, et - 
1. července 2015
05:00

Někdy drobné detaily, jindy zcela odlišná tvrzení! Výpovědi příbuzných přinesly několik rozporů, které mohou Petrovi Kramnému značně přitížit. Mluví pravdu on, nebo jeho sestra Lenka a táta s bratrem Moniky?

1. Nesnášela se Monika se svou matkou?

Kramný ve své výpovědi tvrdil, že Monika se svou matkou vycházela velmi špatně a že nesnášenlivost byla vzájemná. Toto tvrzení ale u soudu zcela rozmetal otec Moniky Erich. Ten sice odmítl svědčit, protože je pro něj tragédie stále velmi bolestná, ale odkázal na svou předchozí výpověď, ze které soudkyně přečetla: „Monika se k svojí matce, tedy mojí manželce, nechovala špatně, starala se a pomáhala jí.“

Co to znamená? Může se jednat o Kramného snahu pošpinit Moniku, ukázat, že nebyla tak příjemná a společenská, jak se o ní mluví.

2. Volala Monika v den smrti na recepci?

V tomto bodě Kramnému nepomohla jeho matka. On totiž ve své výpovědi tvrdil, že Monika v den smrti, když jim bylo špatně, volala z pokoje na recepci, ale nedovolala se. Matka ale dnes u soudu řekla, že jí syn řekl, že Monika s někým mluvila anglicky. „Petr ale jazyk neumí, takže jí nerozuměl.“ 

Co to znamená? Pokud by byla pravda, že Monika a Klárka zemřely nejméně o 10 hodin dříve, šlo by ze strany Petra K. o snahu zajistit si alibi. Tvrzením o telefonátu chce zřejmě potvrdit, že Monika během dne ještě žila. Zdá se, že původní verzi o uskutečněném telefonátu v angličtině, kterou řekl matce, změnil ve své konečné výpovědi na to, že se nedovolala.

3. Kdo to chtěl hodit na Moniku?

Velký spor se vede o to, jestli s myšlenkou, že se mohla Monika sama rozhodnout ukončit svůj život a vzít s sebou Klárku, přišel sám Kramný. Ten to totiž v pondělí házel na svou sestru. „,Brácha, nemohla to udělat Monika?' To jsem se úplně orosil. ,Jak to myslíš? Vždyť jsme spolu byli 11 let, vždyť jsem ji znal!' Na to se mě zeptala ještě několikrát,“ tvrdilLenka ale o den později vypověděla pravý opak. „Trvám na tom, že s tím přišel bratr,“ řekla.

Co to znamená? Pokud s tím přišel skutečně Petr, jednalo se o snahu odvést pozornost k Monice. Teď by se mu ale tato skutečnost příliš nehodila.

4. Proč vyhodil věci po Monice a Klárce?

U soudu se také řešilo, proč Petr K. vyhodil věci po Monice a Klárce. „Obžalovaný tady pronesl, že jste mu vy měla říct, aby ty věci vyhodil,“ řekla soudkyně. „To v žádném případě není pravda,“ reagovala Lenka rozhodně.  

Co to znamená? Vždy, když bylo Kramnému u soudu něco vytýkáno, odkazoval k tomu, že mu to někdo poradil. Buď matka, sestra nebo kamarád Š.

5. Je kutil, nebo ne?

Prakticky všech svědků se soudkyně ptala, jak je Petr K. zručný. Všichni se shodli na tom, že se rád staral o svá auta. V tom, zda prováděl rekonstrukci bytu svépomocí, se poměrně rozcházejí. Otec Moniky i sestra Petra K. se shodli, že některé věci si Petr K. tehdy dělal sám, i když o elektřině přímo nemluvili. Matka Petra K. i on sám ale uvedli, že si na všechno zval odborníky.

Co to znamená? Tento bod je zásadní proto, zda byl Petr K. schopen vraždy elektřinou.

6. Měla Monika sebevražedné sklony?

„Zaregistroval jsem to asi jednou začátkem roku. Monika mi řekla z ničeho nic: ,Co bys dělal, kdyby se se mnou něco stalo? Jestli by sis našel nějakou jinou.' Bral jsem to ze srandy, tak jsem jí odpověděl, že jasně, nějakou mladší, ale vůbec jsem to nebral, že to myslí vážně,“ řekl Kramný. Že by Monika měla jakékoli psychické potíže, popřel jak bratr Radmil, tak její otec. Oba ji popsali jako šťastnou a spokojenou.

Co to znamená? Sebevražedné sklony by mohly ukazovat na Moniku jako pachatelku.

7. Vysmál se sestře?

Kramný a jeho sestra popsali velmi rozdílně svoje poslední setkání. „Nakonec jsme se domluvili u rodičů na večeři, přijela před barák rodičů, zazvonila. Sedl jsem k ní do auta a začala mi vyhrožovat, že pokud budu požadovat dědictví, že si najdou právníka a že mě zničí,“ uvedl Kramný. Sestra ale kontrovala: „Řekla jsem mu z očí do očí, že mu nevěřím. On se mi vysmál a řekl: ,Nejsou žádné důkazy',“ uvedla.

Co to znamená? Je to tvrzení proti tvrzení.

Ve středu budou u soudu vypovídat svědci z řad známých rodiny a kamarádů Petra K. Zásadní bude zřejmě hned první výpověď, Kramného kamaráda Stanislava Š. Vypovídat bude ale například také delegátka, která s rodinou v Egyptě byla. Soudní líčení pro vás znovu budeme sledovat ONLINE od 8 hodin. 


prdyvrdy ( 1. července 2015 20:10 )

Majetek jeho rodiny, jsi se pos-..l ne? Byt byl Moniky a všechny další krámy... to jo to bylo jejich, to co nakonec vyhazoval. Kromě auťáku měl totální ho... Neměl ani na telefon

prdyvrdy ( 1. července 2015 20:06 )

Je zvláštní že jen hov---ada tvého kalibru se toho psychouše zastávají. Vrána k vráně

prdyvrdy ( 1. července 2015 20:04 )

no tobě je nikdo nenabídne, ty si to ani nevymyslíš

prdyvrdy ( 1. července 2015 19:55 )

vrať se do Bolívie hlupáku.

truchliicii.petr.k. ( 1. července 2015 19:54 )

ty si dobry magor, tie tvoje spekulace

Zobrazit celou diskusi