Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

'Plaváček' Zeman prezidentem?

Miloš Zeman
Miloš Zeman  (Autor: Zbyněk Pecák)
Autor: pol - 
5. srpna 2008
05:00

Uvažuje nejslavnější český důchodce, že by kandidoval v příští prezidentské volbě? "Nikdy neříkej nikdy, to by se ale muselo seběhnout tolik okolností...

Tuto žádost by musela vyslovit převážná většina politického spektra," uvedl včera v rozhovoru pro Českou televizi. Sám to však považuje za absurdní.

Zeman tak dal najevo, že mu nebude stačit jen žádost Sdružení přátel Miloše Zemana, které kvůli šíření jeho názorů nedávno vzniklo. A jako doživotní nestraník také nebude kandidovat za žádnou konkrétní stranu. "Pokud by byla volba úzce stranickým soubojem, považoval bych za zbytečné se jí účastnit," podotkl. Na dotaz, zda by mu vyhovovala spíš přímá volba hlavy státu, reagoval: "Přímá volba velmi pravděpodobně nebude, protože musíte změnit ústavu a kdo má kvalifikovanou většinu, si prezidenta pohodlně zvolí v parlamentu." Jinými slovy kapříci si prý přece nevypustí rybník.

A jak Zeman stráví zbytek léta? "Tak jako ho trávím teď. Když bude tropická teplota, tak v člunu na rybníce, kde mě teď Blesk nějakým teleobjektivem údajně vyfotografoval. Ale mně to nevadí, erotická fotografie to určitě nebyla," prohlásil s nadhledem 'plaváček' z Vysočiny. Jinak prý bude chodit jezdit na kole do lesa, či číst knížky. Záležet bude na počasí.

 

Více o Miloši Zemanovi čtěte zde.

 

Video se připravuje ...
Další videa