Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Miloš Zeman by rád na Hrad

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: pol - 
1. června 2008
05:00

Z penze znovu do vrcholné politiky? Podle přátel expremiéra a šéfa sociálních demokratů Miloše Zemana (63) je to možné. Zakládají proto sdružení s pracovním názvem Přátelé Miloše Zemana.

Sám expremiér nevyloučil, že by se mohl ucházet o post hlavy státu. Museli by ho ale prý volit lidé přímo. Šéfa ČSSD Jiřího Paroubka to popudilo. Podporu pro Zemana chtějí získávat jeho teď už organizovaní přátelé.

Exministr Miroslav Grégr, který je také Zemanovým mluvčím, potvrdil, že v nejbližší době právníci sepíší smlouvy a zpracují přihlášku do sdružení. Návrat Zemana ve stylu Winstona Churchilla nebo Charlese de Gaulla by si přál také jeho přítel, lobbista Miroslav Šlouf. A věří, že se tak stane.

To, že Zeman nevyloučil svůj návrat, vyprovokovalo šéfa ČSSD Jiřího Paroubka k prohlášení: "Třeba si založí nějakou vlastní socialistickou stranu a bude kolaborovat s pravicí. Já mu to přeju." Zeman odešel do ústraní v roce 2003, kdy ho část spolustraníků "zradila" právě při volbě prezidenta. Tehdy řekl, že se do politiky už nevrátí. Později z ČSSD vystoupil.

Video se připravuje ...
Další videa