Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Bursík: Rozvod za milion!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Tomáš Belica - 
28. června 2008
05:00

 

Poslankyni Kateřině Jacques (37) stouply šance, že si ji jednou předseda zelených Martin Bursík (48) vezme. Po letech nefungujícího manželství s konzultantkou Ivanou se totiž rozvedl. Vyplynulo to z Bursíkova přiznání o darech, příjmech a majetku. Na cestu dalším životem věnoval totiž šéf zelených Ivaně jeden milion korun.

 

"Ano, rozvedli jsme se a finančně jsme vyrovnáni," řekla Blesku Ivana Bursíková (49). Než se její dnes už exmanžel rozhoupal nefungující manželství ukončit, trvalo téměř deset let.

"Postupně to řeším," reagoval vždy na dotaz Blesku. A to přitom žil čtyři roky s někdejší moderátorkou TV Nova Jitkou Obzinovou (44), další pak s česko- rakouskou právničkou Monikou Arkai (45), dcerou Jiřího Dienstbiera. Současnou partnerkou šéfa zelených je Kateřina Jacques.

To kvůli ní se Bursík rozvedl? Není to zcela jasné, ale svůj podíl na tom bezesporu měla... Kateřina Jacques je sama rozvedená. Manželství s Francouzem Christianem Jacquesem ukončila podle dostupných informací loni.

Téměř okamžitě se objevily spekulace, že to bylo kvůli Bursíkovi. Jejich vztah byl ale potvrzen až letos v lednu, kdy Blesk vyfotografoval Bursíka po noci strávené v pražském bytě u Kateřiny Jacques.

Mohl si ale Bursík dovolit vyplatit své ženě tak tučné 'vyrovnání'? Jako místopředseda vlády si měsíčně přijde na 141 600 korun hrubého měsíčně. Úspory, jak v roce 2006 přiznal, má ve výši kolem půldruhého milionu, činže z pronájmu nemovitostí v Praze mu ročně nese kolem milionu a čtvrt.

Video se připravuje ...
Další videa