Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Ivana Zemanová už má revolver. Prezident vyzval Čechy ke zbrojení proti teroru

Autor: simao - 
31. července 2016
12:30

Prezident Miloš Zeman v pořadu Blesk.cz S prezidentem v Lánech prozradil, že si jeho žena Ivana pořídila revolver. „Ochrání mě před teroristy,“ pousmál se. Občany však vyzval, aby se také vyzbrojovali. V Česku dle něj hrozí teroristický útok. Zmínil v té souvislosti Pražský hrad, metro či nádraží.

Česku dle Miloše Zemana hrozí teroristický útok. „Domnívám se, že pokud by na našem území došlo k teroristickému útoku, tak by to byl spíše útok importovaný, to znamená útok vedený nějakým komandem, které by přišlo ze zahraničí,“ pronesl Miloš Zeman. 

Předpokládá, že jedním z cílů by mohl být Pražský hrad. Na zlepšení jeho ochrany dostane od ministerstva obrany 100 milionů korun. „Už jsem mluvil o modu operandi teroristů, který je všude stejný - to znamená zabít co nejvíce lidí. Kde se shromažďuje co nejvíce lidí? Zpravidla v hlavním městě, v rámci hlavního města buď na hradě, v metru, nebo na nádraží. Takže to máte tři konkrétní cíle,“ podotkl Zeman.

Podívejte se na celý záznam pořadu:

Video  Zeman o migrantech, zbraních a plotu kolem ČR. S prezidentem v Lánech: 7. díl 
Video se připravuje ...

Zeman: Po útocích by se Češi měli ozbrojovat proti teroristům

V souvislosti s hrozbou terorismu mluví Zeman o tom, že by se měli Češi vyzbrojovat. „Opravdu si myslím, že by se občané měli ozbrojovat proti teroristům. A poctivě přiznávám, že jsem změnil svůj názor, protože dříve jsem byl proti držení příliš velkého počtu zbraní. Po těch útocích už si to nemyslím,“ přiznal Zeman.

„Vyjděme z toho, že na rozdíl od Izraele, kde téměř každý člověk chodí se samopalem přes rameno, u nás samopal těžko můžeme očekávat. Ale tady jsou lidé, kteří mají legálně drženou zbraň, museli projít velmi náročnými zkouškami a je třeba, aby toto jejich právo nebylo omezováno, jak navrhuje v poslední době Evropská komise. Jsem rád, že ČR se proti tomu brání,“ uvedl Zeman. 

Lidé však podle Zemana nemají mít legálně drženou zbraň jen jako suvenýr ve skříni. „No a tito lidé se budou bohužel muset zvyknout na to, že tu zbraň nemohou mít schovanou doma ve skříni. Nikoli samopal, ale například revolver. A že v případě, kdy to bude nutné, budou muset být připraveni, že nastane situace, kdy ji budou muset použít,“ míní Zeman.


„Manželka má revolver. Bude mě bude chránit,“ věří Zeman

Zeman propaguje ozbrojování civilního obyvatelstva dlouhodobě. Opět zopakoval své přesvědčení, že pokud by v hudebním klubu v Bataclanu v Paříži, kde spustili střelbu teroristé, měl někdo zbraň v kapse, tak by „občanská sebeobrana“ byla úspěšná a nebylo by tolik obětí.

Debatu kolem zbraní však Zeman také odlehčil. Prozradil, že jeho manželka si již dodělala zbrojní průkaz a pořídila si revolver. S nadsázkou Zeman prohlásil, že věří, že ho jeho žena před teroristy ochrání.

„Moje žena už si vyřídila zbrojní pas. A má řádný revolver. No tak doufám, že mě bude chránit před teroristy. Ale před nimi mě bude chránit především ochranka,“ dodal.

Video  Zeman po útocích: Češi by se měli ozbrojovat proti teroristům  - redakce Blesk
Video se připravuje ...

Video  Miloš Zeman o terorismu v ČR  - redakce Blesk
Video se připravuje ...

hejhej ( 1. srpna 2016 14:44 )

Autore článku, proč nenazýváte paní Zemanovou první dámu, jak jste to v každém článku psali o Veškrnové a vlastně píšete o herce i nyní "bývalá první dáma". Paní Zemanová - první dáma, se nikam necpe, jak to dělala Veškrnka, o to je více sympatická.

jenhonechte ( 1. srpna 2016 13:25 )

Primitivní luza se k tomu nedostane.Máte smůlu, nic si nekoupíte.

jenhonechte ( 1. srpna 2016 13:22 )

Jinak opět jak za bolševiků, k něčemu se pokec povolen, k něčemu ošemetnému opět ne! Zde dotyční mohou hezky tak postěžovat. Samozřejmě jen k tomu, co se zas někomu hodí.I tem nadpis je mimo.Podle mne Zeman vyzval lidi k tomu,aby se starali o svoubezpečnost a případně se ozbrojili, aby mohli čelit případnému útoku.Zbrojení, jako takové, je o něčem jiném.

jenhonechte ( 1. srpna 2016 13:14 )

To mě zas tak nebere, i když je to moje doba. Já byl spíše přeborník na rock. Úctu mám k dílu Ozzyho. H.H.mě zas tak nebere.

speaker ( 31. července 2016 17:57 )

Nevím kde mluvčí p. Ovčáček čte odezvy pro svůj kanál Ovce. Vkládám příspěvek pod Zemanovy články různých tématik. Osobně se mne to týká a dotýká. Vážený prezidente Zemane. Jedna z perel Vám nevyšla. Osobně jsem Vás slyšel chvály na Haničku Hegerovou, její písně. Tudíž vězte že autorek je pan Horáček a pan Hapka, zesnulý pan Hapka, pokud i to nevíte. Jedno z jejich alb paní H.H. je z r. 87, Potměšilý host (v té době Vy v KSČ, posléze v OF) Vzhledem že pánové i Hana jsou Vaši vrstevníci, nemělo Vám toto uniknout. Vůči vašemu nadšení a úctě ke zpěvu H.H. je to dnes pro zpěvačku zklamáním. Uvádím alespoň album Potměšilý host. Stín stíhá stín Jinde Levandulová Gabriel Všechno nejlepší Vůně Denim blue Žít a nechat žít Vana plná fialek Kolotoč Táta měl rád Máju Westovou Potměšilý host Děkuji za pochopení, na kanálu Ovce čekám odezvu. Možná pomůže i Blesk.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa