Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Sestra premiéra Sobotky: Bratr není robot, doma je to zábavný člověk

Sestra premiéra Sobotky popsala, jak s bratrem vyrůstali.
Sestra premiéra Sobotky popsala, jak s bratrem vyrůstali.  (Autor: Blesk/ČTK)
Autor: bru - 
3. října 2015
14:01

Bohuslav Sobotka je pravým opakem své sestry, už od dětství šel každý vlastní cestou. Zatímco současný premiér jako dítko ležel v knihách, jeho sestra Marcela snila o kariéře kosmonautky a do sešitu si lepila Světlanu Savickou.

Novinářka Marcela Sobotková v rozhovoru pro Právo zavzpomínala na školní léta a o rok a půl staršího bratra. „Chodili jsme na stejnou školu, takže nás pořád srovnávali a on chudák musel poslouchat o mých pubertálních eskapádách, což pro něho nebylo jednoduché, protože byl premiant v každé třídě, ve které se ocitl. Ale jako hodně tolerantní člověk si říkal, že se vyblbnu a zase to bude dobrý, což se potvrdilo,“ zavzpomínala v magazínu Sobotková.

To, že se Sobotka bude angažovat ve veřejném dění, bylo prý jasné už na gymplu. „Vydával školní časopis, organizoval listopadové demonstrace, řečnil na tribunách a ostatní ho strašně respektovali. Že se dostane až tam, kde je, by mě samozřejmě tehdy nenapadlo,“ přiznává premiérova sestra.

Bratr na objednávku

Marcela Sobotková, která pracuje jako dramaturgyně a reportérka v pořadu TV Prima Očima Josefa Klímy, se prý s bratrem často nevídá. „Člověk se u něj musí objednávat. Nemůžu mu zavolat, kdy chci, protože má tisíce jednání. Musím počkat, až na mě přijde řada,“ vysvětluje v rozhovoru.

To, že je její sourozenec předsedou vlády, pro ni prý neznamená žádný přínos. Spíš naopak. Její rodina je na přetřes skoro vždy, když reportáží tne do živého. „Svou profesi jsem začala dělat dřív, než bratr vystoupal tak vysoko, takže mě nikdo nemůže podezírat, že bych místo získala jinak než vlastním úsilím,“ vysvětluje Sobotková.

Dětství s malým premiérem

„Žili jsme sice každý svůj život, ale nikdy jsme se nehádali tak, jak to bývá časté mezi sourozenci, protože bratr není vůbec konfliktní typ. Řekne, pokud s něčím nesouhlasí, ale že by se hádal, natož aby nadával, to ne,“ popsala jejich vztahy v dětství Sobotková.

Zároveň nesouhlasí s tím, že se její bratr chová jako robot. „Záleží na tom, jestli se před lidmi otevře, nebo ne. S kamarády a s rodinou se chová jako velmi zábavný a vtipný člověk, což asi málokdo tuší. I v politice vidíte, jak všechno dokáže ustát, já bych na to neměla nervy,“ uzavřela Sobotková.

marais ( 4. října 2015 10:57 )

Sobotka je OK...to víme dávno!

antikaprik ( 4. října 2015 07:38 )

Merkelová vyzýva Európu, aby chránila svoje hranice. Všetky náklady by mala hradiť z nemeckého rozpočtu, bola to iba jej vidina že budú mukli na robotu. A všetky štáty EU by mali migrantov naložiť do vlaku - smer Berlín, nech sa baba posere. To čo zapríčinila má neskutočné dopady a tí ko..ti z Bruselu sú absolútne neakční, nič nikdy nevyriešia, sú tam len na dovolenke, je im tam dobre za tie prachy. Maximálne tak prisúdia, že bryndza je slovenská a Karlov most je český (dokedy?). A čo sa čudujem, keď tam vládne strany upratujú svojich nepohodlných straníkov, ktorí majú všetko v 3.14či.

platykodon ( 4. října 2015 01:07 )

Zločinec, vlastizrádce a parchant nejvyššího stupně. Snad si toho haj.zla budou lidi pamatovat při volbách. Pro mne škoda, že je lynč nezákonný. Dokázala bych si na té lidské zrůdě smlsnout.

platykodon ( 3. října 2015 21:12 )

 Robot není, pouze připos.anej debil.

milkos ( 3. října 2015 21:00 )

Dobrý! Když na ulici jednu dostane, nesouhlasí ale zaleze do kanálu. Sliz

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa