Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Babišovi na letišti nevěřili, že je ministr: S prezidentem Francie si udělal SELFIE

Autor: vr, simao - 
9. září 2014
17:43

Nejen Miloš Zeman, ale také Andrej Babiš přicestoval do Paříže na státní návštěvu Francie. Hned zpočátku ho však čekaly potíže. Cestoval nepohodlným letadlem, navíc ho na letišti potkaly nepříjemné průtahy s celníky. Nevěřili mu, že je ministr a letí za francouzským prezidentem. Babiš si však s Hollandem nakonec udělal selfie!

Na rozdíl od hlavy státu, která vládne angličtinou a ruštinou, umí Babiš perfektně francouzsky. I proto si prezident jeho přítomnost vyžádal. Ministr ale kvůli pracovním závazkům nemohl letět s celou delegací vládním speciálem, a tak využil linkový let. „Přiletěl jsem linkou ČSA, měli strašně nepohodlná sedadla. Dali jich 180 tam, kde má být původně 150. Byl jsem tam poskládaný jako paragraf. Spal jsem celou cestu,“ vylíčil Blesku.

Babiš dodal, že mu francouzští celníci nevěřili, že letí za jejich prezidentem Francoisem Hollandem. „Měli pocit, že si z nich dělám legraci. Musel jsem ukázat v pase, že jsem ministr,“ prozradil Babiš. Když se český vicepremiér skutečně sešel s Hollandem sešel, pořídil si s ním na památku dokonce selfie.

Selfie Andreje Babiše s francouzským prezidentem Hollandem Selfie Andreje Babiše s francouzským prezidentem Hollandem | Foto archiv Andreje Babiše

Babiš prozradil, že šlo o sázku s jeho fitness trenérem o láhev šampaňského. To už měl však za sebou jinou milou záležitost. Prezident Zeman mu pogratuloval k šedesátinám, které Babiš oslavil minulý týden. "Pan prezident panu ministrovi věnoval praktický dárek, koženou tašku," informoval hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

ninka64 ( 14. září 2014 10:22 )

Nepovažuje se za nadčlověka , jako většina politiků.

diella ( 10. září 2014 17:37 )

Pozóór na to oslovování.. NeBureš už byl přece dávno očištěn! A dnes je navíc hodně neseriózní se do magnáta strefovat. Takové ESO nabídl EU, a oni jemu rovnost pohlaví aj.čučky.

popocatepetl ( 10. září 2014 12:29 )

A V. Jourové v Bruselu její budoucí šéf nevěřil, že je "schopná profesionálka", a tak jí místo evropských fondů a místo dopravy svěřil rovnost pohlaví...

kartona ( 10. září 2014 11:28 )

Já nechápu, proč Babiš vykládal celníkům, že je ministr. To se chlubil? Žádný normální člověk by neměl s celníky problém. Proč neletěl Babiš první třídou? To nemá peníze?

ikolop ( 10. září 2014 07:30 )

Babišovi držíme palce, je to náš šikovný kluk, jen už je drobet zmlsaný luxusem, když mu tlačí sedadla v letadle pro obyčejné lidi

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa