Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Palas se přiznal po lži: V Senátu pracuje můj příbuzný!

Autor: poe - 
2. července 2014
06:55

Senátor a pracháč z Krnova, Jaroslav Palas (61), žije ve světě plném drahých záhad. Nejenže nedokáže vysvětlit, z jakých zdrojů financoval svůj penzion, ale navíc mu v Senátu asistenta dělá jeho příbuzný. Plat: 35 800 korun.

Bývalý hejtman Moravskoslezského kraje je u informací ze svého okolí skoupý na slovo. Jinak tomu není ani na jeho senátních stránkách, kde se jen dozvíte, že svou senátorskou kancelář má hned za svým krnovským domem a asistenta mu dělá Albert Minol (24), o kterém lidé z okolí Palase vtipkují, že je jako legendární paní Colombová. „Nikdo ho nikdy pořádně neviděl,“ tvrdí. A jen sám Palas až doteď věděl, proč ho držel v pozadí.

Blesk na exhejtmanovu záhadu ale přišel. A je prostá: Sestra jeho manželky Jiřiny se totiž jmenuje Minolová. Náhoda, že muž stejného příjmení je Palasovou prodlouženou rukou? Neohroženě vypadající senátor Blesku napřed odpověděl dost vyhýbavě. „Není to můj příbuzný, i kdyby byl, zaměstnal bych ho,“ napsal v SMS zprávě. Až po přímém dotazu na ženu stejného jména kápl božskou: „Paní Minolová je sestra mé ženy, Albert Minol je její vnuk, student, člen ČSSD.“

Minol jako asistent působí u Palase od začátku jeho funkčního období, tedy od října 2010. „Na základě Smlouvy o poskytování služeb asistenta senátora je mu účtováno 35 800 korun za měsíc,“ řekla Blesku mluvčí Senátu Eva Davidová. V malé domů si tak rodina Palasova odčerpala už přes milion a půl… A to se hodí!

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

anezat ( 3. července 2014 13:33 )

Zákon se nejmenuje o nabItí majetku, ale to je teď jedno. Potíž je, že si voliči neváží svého práva, nejdou k volbám všichni a pak to takto vypadá. Lidé volí ty, jejichž billboardy dláždí okolí silnic, je to špatné. Dokud nebude téct krev za krádeže, bude to dál.

anezat ( 3. července 2014 13:26 )

Starověký Řím byl proti dnešku asi oázou spravedlnosti, ale nevím, jak to můžete tak dobře vědět. V každém případě, dnes si připadám jako ve starověkém Římě, tedy aspoň podle toho, co jsme se ve škole učili. Jen pojmy otrokáři a otroci se zaměnily za jiná slova. Když to tak půjde dál, za chvíli budeme ve středověku a tam byly za krádeže přísné tresty.

anezat ( 3. července 2014 13:19 )

beda888 ( 2. července 2014 13:19 )

To je jako z téslavné české pohádky Obušku .....! Asistent, jakého svět neviděl. V e starém Římě na těchto postech senátorů pracovali ZADARMO, pouze nejbohatší lidé. Nikdo je neuplatil, protože na to neměli jejich voliči peníze a oni rozhodovali ve prospěch všech. U nás je to naopak. S holou pr.delí tam vlezli, nejbohatší je uplatí a oni rozhodují ve prospěch jedinců. Není to na hlavu?

pravlast ( 2. července 2014 10:04 )

'Pracuje' v senátu?A co 'pracuje' když ho tam nikdo neviděl?Asi taky dře jako kůň,aby byly odměny.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa