Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Kat Šlouf tančí na hrobě Zemanovců: Prezidentské strany dostaly výprask!

Miroslav Šlouf okomentoval volební propadák SPOZ Zemanovcům, kteří jej před volbami odstavili
Miroslav Šlouf okomentoval volební propadák SPOZ Zemanovcům, kteří jej před volbami odstavili  (Autor: ČTK)
Autor: simao, ČTK - 
26. října 2013
18:03

U Zemanovců zavržený Miroslav Šlouf se po volbách směje na celé kolo. Prezidentem zemanem podporovaní SPOZ dostali pořádnou nakládačku, tohle K.O. je však pro odvolaného lídra pražské kandidátky jistým zadostiučiněním. Nedařilo se však ani další "prezidentské" straně. Volebnímu bloku Hlavu vzhůru, který podpořil pro změnu exprezident Václav Klaus.

"V minulých volbách jsme byli bez prezidentské kampaně, začínali jsme od nuly a měli jsme 4,33 procenta," směje se v rozhovoru pro lidovky.cz Miroslav Šlouf současnému propadáku Zemanovců v předčasných volbách. SPOZ se dostala jen tak tak přes hranici 1,5%, která, když už nic jiného, zajišťuje alespoň příspěvek 100 Kč za každý získaný hlas. Jenže i tak v rozpočtu oblíbené strany prezidenta Miloše Zemana bude po volbách obří díra...

Šlouf: Je to důsledek amatérismu a arogance

Miroslav Šlouf je přitom jejím zakladatelem, jenže znelíbil se Zemanovi i vedení SPOZ. To ho dokonce stáhlo z čela pražské kandidátky. Lobbista poté přemýšlel, že stranu ještě do voleb opustí. Neudělal to, rozhodl se však založit Platformu obrody a stranu změnit. Již s vážnou tváří pak po volebním výprasku říká. "Nemůžu z toho mít radost, je mu to jen líto. Jedinou záchranou je bezprostřední svolání mimořádného sněmu," vyzývá stranické špičky k sebereflexi a okamžitému jednání. "Když chce mít člověk úspěch, musí dlouho a tvrdě pracovat. (Vedení strany) si myslelo, že z nicnedělání bude najednou úspěch," dodal. A předvolební počínání šéfů SPOZ onačil za amatérismus a aroganci.

Neuspěl ani blok, podporovaný Klausem

SPOZ nepomohla ani podpora Miloše Zemana. Ještě hůře přitom dopadl volební blok Hlavu vzhůru, který před volbami podpořil exprezident Václav Klaus. ten však věděl, proč společně s Janou Bobošíkovou nekandidovat. Hlavu vzhůru nakonec získalo zhruba 0,4% hlasů, tedy ještě méně, než Zemanovci.

gray35 ( 27. října 2013 00:46 )

Tak to je nejlepší výsledek voleb. HURRÁ. Lidi se probudili a dali to prezidentovi pěkně sežrat. Dostal, co si zasloužil, tedy zasloužil by daleko víc, ostuda národa.

osinek ( 26. října 2013 22:53 )

Lidi ošklivě nakopli Zemanovu sektu SPOZ (Stranu Přátel Opilce Zemana) a jejího guru Miloše Virózu! Ti Zemanovi poskoci ze SPOZ dostali pěkně za uši i z toho důvodu, že Zemaněnko v rozporu se svými sliby, že bude nadstranickým prezidentem, otevřeně loboval za tu svojí sektu SPOZ! Jelikož Zeman těsně před volbami navštívil několik krajů v doprovodu svých poskoků ze SPOZ, kteří se zúčastnili Zemanovýcg setkání s občany v těchto krajích, lidi naštvalo neférové kednání Zemaněnka a SPOZ zneužívajících peníze státu k propagaci SPOZ. Doufejme, že ta Zemanovská havěť, ti Mynáři, Nejedlí, Krulišové co nejychleji zmizé z plitické scény!!!! Voliči té verbeži vystavili jasný účet....

pepazdp ( 26. října 2013 20:43 )

1,51%, 75 113 voličů, zisk 7 511 300,-

wimr ( 26. října 2013 19:25 )

skoro stejně jako fákáčova

jjanecek ( 26. října 2013 19:05 )

kolik má procent strana opilcova?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa