Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Rozvrácená rodina Stropnických: Táta Martin se směje, syn Matěj smutní

V rodině Stropnických asi letošní Vánoce nebudou veselé. A možná i bez dárků, pokud se nebudou počítat reklamní předměty hnutí ANO 2011.
V rodině Stropnických asi letošní Vánoce nebudou veselé. A možná i bez dárků, pokud se nebudou počítat reklamní předměty hnutí ANO 2011.  (Autor: Blesk - Mária Rušinová, Zbyněk Pecák)
Autor: sch - 
26. října 2013
18:24

Říká se, že jaký táta, takový syn. To platí v rodině Stropnických jenom tak napůl. Oba dva se věnují politice, na druhou stranu jeden se z výsledku voleb raduje a druhý smutní.

Matěj Stropnický, který kandiduje za zelené a dříve byl dost výrazným hlasem strany, zásadně nesouhlasí s tím, že jeho otec, Martin Stropnický, kandiduje za hnutí ANO 2011 Andreje Babiše.

Jenže táta si z toho nic nedělá a synka ještě pošťuchuje. Před pár dny mu napsal smsku, ve které mu vyjadřoval podporu. „Otec mi dnes ráno napsal: přeju ti úspěch. Nemohl jsem odpovědět než: promiň, ale to je, jako kdyby atlet, který si právě bodnul tři tuny dopingu, popřál druhému, který jen deset let trénoval, aby vyhrál,“ napsal Matěj na facebook.

Aby se nestyděli, ale stydí se

„Jdeme a porazíme ty jejich prachy!“ dodal Matěj. A to šlo ANO do voleb s heslem: Aby se děti nestyděly! U Stropnických to nějak nevychází.

Smutné Vánoce

Nejen, že se Matěj Stropnický očividně za svého tátu stydí, teď má oči už jen pro pláč. Protože zatímco se Strana zelených do Sněmovny nedostala o dvě procenta, Martin Stropnický po boku Babiše slaví stříbrné místo! To bude asi pěkně smutné Vánoce!

Megaúspěch

Martin Stropnický se netají radostí z výhry. „Vždyť jsme v srpnu ještě říkali, že vše, co je nad pět procent, je úspěch. Ale takové dvouciferné číslo je megaúspěch, obzvlášť když si vzpomenu, co jsme za těch pár týdnů od podlahy udělali,“ řekl v rozhovoru pro Právo a dodal, že koalice s ČSSD je téměř povinností.

Naděje zemřela

Zhruba ve čtyři odpoledne, když ještě nebyly sečteny všechny výsledky, napsal Matěj Stropnický na facebook komentář plný naděje. Ale ta záhy umřela. "Ještě tam nejsem, ale tipuju, že nejoblíbenější věta ve volebním štábu zelenejch je teďkonc: ještě počkejte, velký města ještě nejsou sečtený."

bidlo62 ( 31. října 2013 15:43 )

 Je moc dobře, že zelená paka jako Liška a mladý Stropnický v parlamentu nejsou!!!

inqizitor ( 27. října 2013 13:18 )

Starý Stropnický je obyčejná loutka jako John u VV..

inqizitor ( 27. října 2013 13:18 )

Mám to u Matěje uplně stejně, ale bohužel lidi, kteří chtěj opravdu dělat politiku se nikdy nikam nedostanou.. Lidi maj radši ověřené tuneláře Babiše, Sobotku, Bendu, Zemana, Kalouska atd.

viks ( 26. října 2013 19:54 )

Mám rád Matěje Stropnického a jsou mi sympatické jeho názory. Volil jsem ho a kroužkoval. Jeho otce rád nemám. Je to prospěchář.

valdom_hayzle ( 26. října 2013 19:36 )

Blbá rodina, naoko se nemají rádi, a přitom se v duchu tlemí a těšili se, jak budou oba u lizu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa