Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Svazačka Bobo vítala Husáka: Kvůli uniformě má z ostudy kabát

Jana Bobošíková předává kytici Gustavu Husákovi.
Jana Bobošíková předává kytici Gustavu Husákovi.  (Autor: Reprofoto ČT)
Autor: Oldřich Tichý - 
5. října 2012
20:01

VIDEO | Už za totality pracovala Jana Bobošíková (48) na své politické kariéře a komunistický režim jí nijak nepřekážel. Ukazuje to video, na němž jako členka SSM vítá prezidenta Gustáva Husáka.

Nejdřív připomenutí: Husák byl tváří normalizace, při níž přišly o práci či možnost studovat desetitisíce lidí jen proto, že byli proti okupaci Československa v roce 1968. Socialistický svaz mládeže (SSM) byl předstupněm KSČ – jeho funkcionáři dávali na ostatní posudky a rozhodovali tak o jejich dalším životě.

Střih

Je 25. června 1985, na návštěvu Staroměstské radnice v Praze přijíždí prezident a nejvyšší šéf KSČ Gustáv Husák. S kyticí rudých růží a ve svazácké uniformě ho vítá prověřená, zvláště uvědomělá a rozzářená svazačka s trvalou. Je jí 21 let a jmenuje se Jana Bobošíková!

„Já se za to nestydím,“ komentovala pro média svoji svazáckou kariéru nynější prezidentská kandidátka Bobošíková. Nikdy prý nikomu neublížila. V době, kdy vítala Husáka, studovala vysokou školu. A byla dokonce členkou vysokoškolské komise, která fungovala při Ústředním výboru SSM!

Skvělé načasování

Archivní video s Bobošíkovou se objevilo týden poté, co oznámila, že už má 50 tisíc podpisů nutných pro účast v prezidentské volbě. Do té jde jako šéfka strany Suverenita. O Hrad se ovšem neúspěšně ucházela už jednou – v roce 2008. Tehdy kandidovala za KSČM, nástupnickou stranu Husákovské KSČ.

sorguf ( 13. července 2021 23:59 )

Neblábol, b......

sorguf ( 13. července 2021 23:56 )

No a co, tak byla, nic na tom špatného nebylo.

sorguf ( 13. července 2021 23:55 )

***e , mladí chtěli být svazáci, nikdo je nenutil. Tím nikdo nestartoval kariéru. Víš prd a píšeš tu bláboly. Ani komunisty neodsuzovat, byli to poctiví lidé. Až na pár. Mladým je historie překreslenována . Nežilo se špatně, byly jistoty a byl pořádek, na rozdíl dnešní doby- jeden velký bordel,lži , nenávist,násilí, na způsob násilnické Ameriky.

zabibol ( 22. května 2014 08:52 )

Poděkuj komunistickým zločincům.

zabibol ( 22. května 2014 08:51 )

Husák-starý rusák. Komunistický darebák a kolaborant, který prodal Československo rusákům.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa