Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

ČSSD chce připustit poplatky v nemocnicích

Autor: ČTK, mokk - 
10. března 2012
17:09

ČSSD by podle svého širšího vedení měla ustoupit od odmítání všech poplatků ve zdravotnictví. Ve svém programu by měla připustit příspěvek 60 korun denně na stravu v nemocnici.

Pacienti by jej ale měli platit maximálně po dobu 30 dnů. Novinářům to dnes řekl předseda sociální demokracie Bohuslav Sobotka s tím, že je to snížení proti současnému poplatku. V nemocnici se nyní platí 100 korun za den bez časového omezení.
"Je navrženo, abychom trvali na zrušení všech těchto poplatků s výjimkou jediného, a to je poplatek za stravu v nemocnici," uvedl Sobotka.
Diskuse o připuštění plateb za jídlo v nemocnici trvala v ČSSD řadu měsíců. Mezi jejich odpůrce patřil místopředseda strany Zdeněk Škromach. S návrhem na zrušení poplatků ve zdravotnictví sociální demokraté neuspěli u Ústavního soudu.

Neprosadili ani novely, podle nichž by měly být poplatky buď zrušeny pro všechny, nebo alespoň pro lidi mladší 18 let a občany s příjmem nižším, než je dvojnásobek životního minima, invalidní důchodce a starobní důchodce, kteří si k penzi nepřivydělávají.

rudyptak48 ( 12. března 2012 17:36 )

Ani Sobotků božský a železný usměv mě nepřesvědčil. Na tohle by měl mít zbrojní pas?

bobou ( 12. března 2012 09:30 )

Copak máte všici ztrátu paměti? Minulé volby vyhrála ČSSD, ale nezískala většinu. Proto se na ty významné ministerské posty dostaly ti, co nám nyní tak krásně vládnou a dál ožebračují. Tím nechci říci, že by nás ČSSD spasila to ani náhodou!

bobou ( 12. března 2012 09:21 )

Co je podle vás k "oblbnutí lidí" málo? To, že kradou, kradou a kradou? Čím dál víc a víc? Ze začátku tisíce, pak statisíce, milióny a nyní miliardy? Často si kladu otázku, jak dlouho jim to bude ještě umožňováno? To musíme dopadnout úplně na ústa? Aby lidem konečně došlo, kam nás celá ta slavná "demokracie" dovedla? Že vše bylo dávno před sametem připraveno, dohodnuto a rozdáno? Havel byl jenom nastrčená figurka, která šlapala podle jejich pokynů! Pravda bohužel je, že jim sloužil výtečně. A spustil ožebračování lidí lépe než po válce komunisti zestátňování. On si ani za celou tu dobu, kdy jim tak věrně sloužil, neuvědomil, že byl vlastně komunista, ale naopak!!! Při dalších volbách budeme mít možnost ukázat, jakým směrem se chceme skutečně vydat. Ale bez těch všech převlečených co se u korýtek drží stále. Ať aktivně, nebo v pozadí stále tahají za nitky. A je úplně jedno pod kterou stranou se kryjí.

rudyptak48 ( 11. března 2012 10:17 )

Levice by však musela mít reálný program. S programem jaký má, s minulostí jakou má, a s představiteli ala Sobotka, Zaorálek, Škromach ap... nejsou důvěryhodní ani pro skalní voliče ČSSD.

bobina ( 11. března 2012 08:37 )

Pravice už se lidé nabažili i v okolních státech a jak je vidět,levice opět nastupuje k vládnutí. Slováci už celkem razantně dali najevo co si o pravici myslí a kam je dovedla,nás to ještě čeká,i když u nás tak jednoznačný výsledek nebude. Pravice nedovedla lidi ke spokojenému životu nikdy,ta sype do kapes jen bohatým,korupčníkům a zlodějům a ty také chrání. Obyč. člověk jim je dobrý právě jen k tomu,aby jim to bohatství vydřel a zajistil. A pokud na to lidé nepřijdou,že pravice ve své podstatě a ve svém myšlení není vhodná k tomu aby zajistila slušný život i těm pracujícím,tak bude u nás stále hůř. Kapitalismus nese jen bídu,zkázu,morální marasmus a ponížení s chudobou! A pokud si to lidé neuvědomí,bude zle i u nás. Je smutné,že pravičákům stačí k oblbnutí lidí tak málo!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa