Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Dobeš Bátoru vyhodil a pak mu na ministerstvu dal lepší flek

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: Mediafax, oj - 
30. srpna 2011
19:03

Na oko odvolaný chráněnec ministra školství Josefa Dobeše Ladislav Bátora si polepšil. Bývalý kandidát nacionalistické Národní strany bude ministrovi ještě blíže než dosud. Z funkce personálního ředitele postoupil na post vicekancléře! Dobeš přiznal, že je tlak, aby Bátora zůstal na ministerstvu školství.

To, že ministr školství Josef Dobeš na nátlak TOP 09 odvolal z funkce personálního ředitele svého úřadu Ladislava Bátoru, není řešení. Bátora by měl z rezortu školství odejít úplně.

"Na jednání poslaneckého klubu naší strany dnes přijde ministr Dobeš. Musí vysvětlit, proč nebrání pronikání extremismu na ministerstvu školství a v čem je osoba Ladislava Bátora pro něj tak výjimečná," sdělil Gazdík. Televizi Prima Dobeš řekl, že je z Pražského hradu vyvíjen tlak, aby Bátora zůstal na ministerstvu školství.

Dobeš ustoupil-neustoupil, Bátoru vyhodil-nevyhodil

Podivné praktiky se nelíbí ani opoziční ČSSD. "Ministr Josef Dobeš ustoupil – neustoupil a Ladislava Bátoru vyhodil – nevyhodil, aby mu mohl nabídnout ještě vyšší post. Je to jen další důkaz naprosté nedůvěryhodnosti Josefa Dobeše," řekl Marcel Chládek z ČSSD, senátor a stínový ministr školství.

Odvolání Bátory bylo pro TOP 09 podmínkou, že se vrátí na jednání vlády. Podle Gazdíka to není pro jeho stranu prohra, naopak to považuje za vítězství, i když Bátora zatím na ministerstvu zůstává.

Šéf poslanců Věcí veřejných Vít Bárta v pondělí řekl, že Bátora si vlastně posunem na pozici vicekancléře polepšil. Na to Gazdík reagoval v úterý slovy, že to necítí jako posun vzhůru, ministr Dobeš to bude muset vysvětlit. Bátora se ve funkci vicekancléře bude starat o ekonomické záležitosti rezortu.

Bátoru odvolal v pondělí večer jeho nadřízený Dobeš, který se sešel s Karlem Schwarzenbergem. Toho Bátora nazval starým prskajícím chudáčkem a v reakci na to se strana TOP 09 přestala účastnit jednání Nečasova kabinetu. TOP 09 požadoval buď okamžité odvolání Bátory, nebo dokonce rezignaci ministra Dobeše.

freedom1 ( 1. září 2011 18:56 )

VIDÍTE HO,JAK SE NÁM NA TÉ FOTCE VYSMÍVÁ ?

komentator ( 31. srpna 2011 17:21 )

Slušné a kompetentní úředníky Dobeš v rámci úsporných opatření z ministerstva školství propouští!! A podivná individua jako Bátora napojená na nácky nebo přinejmenším na extremistické organizace dostávají vysoké funkce na ministerstvu školství! Holt bývalý vězeňský psycholog a člen vedení bezpečnostní agentury ABL Dobeš do vlády nepatří!! Na ministerstvu školství Dobeš způsobil neskutečný maglajs

arcaben ( 30. srpna 2011 19:17 )

Tenhle vládní ansámbl trénuje na show "ČESKO HLEDÁ TALENT"dost ubohé a trapné výkony!!Mno,hlavně,že se komedianti zviditelnili a zaháčkovali si slušný fleky!!Nasedněte do maringotek,cestou vemte tlupy nepřispůsobivých a jeďte do Riťkovic....

lenhani ( 30. srpna 2011 18:50 )

Dělají si z nás p.d.l

gogo ( 30. srpna 2011 17:17 )

Kocourkov hadr.... Poslední volby se skutečně mimořádně vydařily .... Tak ještě voliči snad nikdy před tím nenaletěli ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa