Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Schwarzenberg: Krteček je tunelář, patří do znaku ČR

Ministr zahraničí Karel Schwarzenberg pózuje 29. května v Houstonu s figurkou Krtečka. Vlevo je Ari, syn astronauta Andrewa Feustela, jenž figurku do vesmíru vzal
Ministr zahraničí Karel Schwarzenberg pózuje 29. května v Houstonu s figurkou Krtečka. Vlevo je Ari, syn astronauta Andrewa Feustela, jenž figurku do vesmíru vzal  (Autor: čtk)
Autor: ČTK, ap - 
30. května 2011
15:48

Místo lva bychom ve státním znaku měli mít krtečka. Od přírody totiž dělá tunely. Ministr zahraničí Karel Schwarzenberg to v žertu podotkl při své pracovní cestě po USA. Samotný plyšový Krteček cestuje v současnosti s americkými kosmonauty na palubě raketoplánu Endeavour.

Za nápadem vyslat krtečka do vesmíru stála manželka jednoho z kosmonautů Indira Feustelová. Její matka totiž byla Češka a pohádky o postavičce výtvarníka Zdeňka Milera jí přiblížila.

Žena amerického kosmonauta se v neděli se dvěma syny v Českém centru a muzeu v texaském Houstonu zúčastnila recepce na počest návštěvy šéfa české diplomacie Karla Schwarzenberga, který je nyní na týdenní pracovní cestě po USA.

Ministr na recepci s Krtečkem zapózoval, a sklonil mu přitom žertem zvláštní poklonu. Postavička by prý mohla být v českém národním znaku. "Od přírody totiž dělá tunely," řekl Schwarzenberg.

Měl přitom na hlavě kovbojský klobouk, který mu krátce předtím věnoval český honorární konzul Raymond Snokhouse. Šéfovi české diplomacie a novému českému velvyslanci v USA Petru Gandalovičovi zároveň udělil titul "čestného Texasana".

jozzinek ( 31. května 2011 14:50 )

On už toho dělat moc nemusí, a naše zkorumpovaná politika je mu u ***e.

max898 ( 31. května 2011 10:07 )

Aha takže to znamená , dělat za co nejmenší platy a hlavně držet hubu jinak budou označování za příživníky. Něco ti řeknu , kradlo se vždycky a kradlo se i před komunistama. V překladu tvůj názor znamená , zrušit odbory , odnaučit lidi stávkovat. No vlastně odnaučit lidi se bránit . Podle tvého názoru hned poznám , že jsi podnikatel. A podnikatel bude mít na to vždycky jiný názor než pracující člověk. Pro podnikatelé je zásadní hlavně co nejvíc vydělat a pokud možno zaplatit za pracovní sílu co nejmíň.To by se taky dalo označit za určitý spůsob parazitování na zaměstnancích.

eillenn ( 31. května 2011 10:02 )

jde o samotný charakter krtků,tak se do znaku hodí. Ovšem ne státního,ale naši politici by si ho mohli vyvěsit nadten svůj parlament,kde se rodí ta jejich nařízení a zákony... . Ovšem toho Millerova Krtečka nechte dětem,neberte jim iluzi

max898 ( 31. května 2011 09:57 )

No vono když už to není na koho svést tak se i krtek hodí

kazimira ( 31. května 2011 08:36 )

mám ráda srandu ,ae tentokrát je to k pláči dělat si *** z toho co ti zločinci páchají páč si myslím že to někdo odsere ,ale ono to nebudou pěkné ráno

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa