Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nečas jako kolovrátek: Jak nový lídr ODS omílal svoji mantru

Autor: map - 
27. března 2010
05:05

Muž bez skandálů a bez charismatu, takový je nový volební lídr ODS. Nevýrazný Petr Nečas je podle některých jen nastrčenou loutkou, za jejíž drátky tahá Ivan Langer.

Už v roce 1997 se mohl stát ministrem vnitra v Klausově vládě, ale nechal si to zakázat od rodiny.

Pravda, první důležitý rozhovor ve čtvrtečních Událostech a komentářích se mu moc nepovedl. Zahájil lží, že je připraven ODS věnovat v následujících 60 dnech 24 hodin denně. Ale rozhodné slovo z něj moderátor nevypáčil. Nečas jako kolovrátek opakoval stále tytéž fráze. Šestkrát řekl, že »případ (event. příběh) dnešního večera skončil« a dokonce osmkrát pak v průběhu rozhovoru zopakoval, že Topolánek je ZODPOVĚDNÝ politik a ZODPOVĚDNĚ se rozhodl, aby ZODPOVĚDNĚ pomohl ODS.

Přepis rozhovoru

MODERÁTOR: Proč musel (Topolánek) opustit tyto posty, proč se k tomu výkonná rada rozhodla?

NEČAS: Toto rozhodnutí udělal především sám Mirek Topolánek a udělal ho zodpovědně, udělal ho proto, aby umožnil ODS nové nadechnutí...

MODERÁTOR: Počkejte, já se ptám na to, jaký je důvod…

NEČAS: Ten důvod je ten, že se zodpovědně, zodpovědně se rozhodl udělat ten nejlepší krok pro ODS, který on považoval za správný a odpovědný…

MODERÁTOR: A rozumím tomu správně, že on …teď používám jeho slova, nešikovně něco řekl v neformálním rozhovoru pro jeden z časopisů a to je ten důvod, proč se muselo stát to, co se stalo dnes večer?

NEČAS: Pan předseda Topolánek zodpovědně zvážil to nejlepší, co může v dané situaci udělat ...

MODERÁTOR: Pane místopředsedo, vy to opakujete, nezlobte se na mě, vy to opakujete jako mantru, ale já se ptám na to, proč odešel?

NEČAS: Protože ta mantra je pravda, pane redaktore. Já jsem vám to vysvětlil, protože se zodpovědně rozhodl ke kroku, který považuje za nejlepší pro ODS, pro její voliče.

MODERÁTOR: Protože udělal předtím něco, co by se neslučovalo s politikou ODS?

NEČAS: Pane redaktore, myslím si, že jsem to vysvětlil poměrně jasně. Pan předseda Topolánek se rozhodoval velmi zodpovědně a udělal to nejlepší, co mohl pro občanské demokraty a pro volební výsledek udělat.

m.bizon ( 28. března 2010 11:57 )

Když se vytvořila Odnož TOP 09,tak jsem věřil na nějaký nový manévr v politice,protože již čestný předseda titul zavrhnul.Dnes zase nevím co bude dál,protože kapitán má loď opouštět poslední,tady se střídají kapitáni za plavby.Tak možná to nebude Titanik,ale Bounty.

i626 ( 27. března 2010 15:09 )

"..proti lidem.." Co to je? Jak se to projevuje? To je výraz jak z 50. let.

i626 ( 27. března 2010 15:07 )

Co to je za kecy. Má ambice být vysokým státním úředníkem, ne zpěvákem popmjůzik nebo dvojníkem Karla IV. Když bude dobře, bez zbytečnýho politikaření a kamarádíčků dělat svěřenou práci, tak ať je to třeba hlava na tácku.

cernysvetlo ( 27. března 2010 14:57 )

Tak koukám jak máte, oranžády, z Nečase bobky.

bagr1946 ( 27. března 2010 13:38 )

PROC NAS NAROD TAK TRESTAS? ZASE JEDEN DE**L CO ON TAK DOBREHO PRO NAS STAT UDELA ?>OSTUDU >MY NIC LEPSIHO NEMAME>ASI COSKORO PUJDEM DO U**C> UZ AT ZACNE TO CO ZACALO VE FRANCII CHIRACEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!TESIM SE

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa