Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Paroubek kupuje od Zuzany chalupu

Autor: Eva Pospíšilová - 
31. října 2008
05:00

Na prodej! Taková cedule by klidně mohla viset na chalupě Zuzany Paroubkové (51) v Horním Maxově na Jablonecku.

Podle místních obyvatel se totiž exmanželka předsedy ČSSD rozhodla roubenky po rodičích zbavit.

Protože tam ale žádná upoutávka nevisí, Blesk zapátral po možná už zřejmém kupci. A světe, div se, není jím nikdo jiný než sám Jiří Paroubek (56)!

Od exmanželky přitom předseda ČSSD podle zasvěcených nekupuje jen chalupu, která proslula třeba tím, že z jejích oken paní Zuzana ukazovala novinářům mj. trenýrky svého tehdy ještě muže. "Pokud vím, tak pan Paroubek chce koupit i přilehlé pozemky, které také patřily paní Zuzaně," řekl jeden ze sousedů, kterému se s tím prý pochlubila exmanželka šéfa ČSSD, když tam byla pro věci. Paroubkové v Horním Maxově patří přes 74 000 m2.

Za kolik to prodá? Paní Zuzana nechala dotaz Blesku bez odpovědi, ale... "Říkala, že odhad má na osm a půl milionu," svěřil Blesku zdroj. Podle informací z Lidového domu ale tolik Paroubek exmanželce nezaplatí. "Prý mu slevila o milion, takže to kupuje za 7,5 milionu," shodli se nakonec Bleskem oslovení lidé.

Kde na to šéf ČSSD vezme? Jako poslanec pobírá hrubý měsíční plat ve výši 61 400 Kč. K tomu užívá zhruba třicetitisícové náhrady... Předseda ČSSD na dotaz Blesku nereagoval. Bez odpovědi tak zůstal i dotaz, zda mu přispěje i jeho současná manželka, tlumočnice Petra (35). Ta si však loni brala hypotéku na pořízení bytu v Praze na Smíchově. Jiří Paroubek vlastní ještě chalupu ve Vraném nad Vltavou a byt v pražských Stodůlkách.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Video se připravuje ...
Další videa