Developer nemá ke stavbě vyřízena potřebná povolení, podle Samuelové ale věří, že pokud vše půjde dobře, stavba by mohla být zahájena na přelomu letošního a příštího roku. S dokončením stavby počítá v roce 2020.

Královéhradecký biskup Jan Vokál odůvodnil investici do projektu i tím, že partnerem je společnost, která rozvíjí území Karlína a dává mu novou, přívětivou tvář. "Jsme dlouhodobým investorem, který klade velký důraz na etický charakter investic," doplnil Vokál. Důvodem investice je i to, aby církev mohla z výnosů platit svoji činnost a nebyla v budoucnu závislá na státu.

Budova má stát v Křižíkově ulici v proluce mezi budovami, mimo jiné vedle administrativní budovy Corso II. V projektovém plánu nové budovy je zhruba 70 bytů a kanceláře, provozovny a prodejny, součástí budou i parkovací místa v podzemních garážích. V atriu budovy má být zahrada.

Investiční plán projektu je podle zástupců developera a biskupství založen na prodeji všech prostor konečným majitelům. "Existuje celá řada firem a živnostníků, kteří chtějí vlastní kanceláře a provozovny vlastnit a nikoliv pronajímat. Našim klientům zároveň nevadí sdílet společné prostory a zázemí v rámci jednoho domu, naopak v tom spatřují zajímavou synergii a zdroj živého, inspirativního prostředí," doplnil k tomu Jan Ludvík z Karlín Group.

Biskupství do projektu vloží peníze, které získalo v církevních restitucích a náhradách. "Peníze se biskupství snaží vkládat do projektů, které mu v budoucnu ponesou výnos," řekl ČTK mluvčí biskupství Pavel Jakub Sršeň. Nejde podle něj o první investici biskupství do nemovitého majetku. Biskupství investuje do nákupu pozemků, lesů a polí. Pro správu církevních lesů má biskupství založenou společnost Diecézní lesy Hradec Králové.