Jednotlivé členské země rady vydaly 240 doporučení. Izrael k tomu uvedl, že k jejich prostudování bude potřebovat čas. Poukázal na to, že osm názorů je podepsáno "státem Palestina, ačkoli Palestina z hlediska mezinárodního práva podmínky státnosti nesplňuje".

Británie chce, aby Izrael "okamžitě zastavil demolice palestinských domů a přestal rozšiřovat osady na okupovaném území".

Podle přání Německa by měl Izrael zastavit praxi "kolektivních trestů, jako jsou demolice domů, odebírání povolení k pobytu ve východním Jeruzalémě a uzavírání celých oblastí".

Spojené státy v dnešní zprávě rady žádná doporučení vůči Izraeli nevznesly. Loni Washington chtěl, aby HRC provedla reformy a skoncovala s protiizraelským zaměřením. Hovořilo se i o možném vystoupení USA z tohoto orgánu. Bývalý izraelský velvyslanec v USA Michael Oren k tomu řekl, že by vystoupení USA z "choromyslně protiizraelské Rady pro lidská práva" bylo morální výpovědí světu.

Od roku 2006, kdy byla HRC založena, USA tuto organizaci kritizují za nevyvážená stanoviska k Izraeli. Rada tento blízkovýchodní stát odsoudila za porušování lidských práv častěji než státy známé porušováním lidských práv, jako jsou Írán nebo Sýrie. Izrael není členem rady, ale má právo se k tématům vyjádřit. Nemůže však hlasovat ani předkládat rezoluce.