Podle statistik se zvýšil i počet nocí, které turisté v Praze přespali, a to zejména díky tuzemským návštěvníkům města. Počet nocí, které v pražských ubytovacích zařízeních strávili cizinci, vzrost oproti začátku loňského roku o dvě procenta. Čechů využilo pražské hotely o deset procent víc.

Pražské statistiky odpovídají celorepublikovým. Podle nich do českých ubytovacích zařízení přijelo v prvním čtvrtletí o desetinu více turistů oproti loňsku. Počet přenocování také vzrostl, a to také téměř o desetinu na 8,5 milionu nocí. Nejvíce zahraničních turistů přijelo z Německa. Téměř o polovinu klesl počet hostů z Ruska.

Celkově činil meziroční růst počtu turistů 9,8 procenta. Přibývalo tuzemských i zahraničních hostů, ale u domácích turistů bylo zvýšení výraznější.

Praha je tradičně nejnavštěvovanějším místem Česka. V zimě ale lákají tuzemské turisty také hory, Krkonoše a další místa vhodná pro zimní sporty tak letos v zimě navštívilo víc Čechů než hlavní město. Třetím domácími hosty nejnavštěvovanějším krajem byl Liberecký. Návštěvnost oproti slabé loňské zimní sezoně v horských a podhorských regionech Královéhradecka, Liberecka a Ústecka se zvýšila o víc než pětinu.

rem mal