Budoár staré dámy patří ke kapelám rozvíjejícím tradici brněnského alternativního rocku. Vznikl v roce 1998, první oficiální album Na hraní vyšlo v roce 2002 u Indies. Pátá řadová deska Sůl se na trh dostala loni. Kapela koncertovala i v zahraničí, například v Německu, Nizozemsku, Británii a Turecku. Kromě vlastních textů zhudebňuje poezii, například básně Karla Šiktance.

Archivály vycházejí jako sběratelská edice s nákladem 300 kusů. Do každého exempláře vložila zpěvačka skupiny Marta Kovářová speciální obsah. Fotografie z archivu kapely si mohou fanoušci sami nalepit na "nástěnku", kterou tvoří vnitřní dvojstránka obalu.

Dvacetileté výročí oslaví kapela také mimořádnými koncerty. Brněnský se uskuteční ve čtvrtek 20. září v Kabinetu múz, v sobotu 22. září pak skupina zahraje v Praze v Paláci Akropolis. Dorazí řada bývalých členů, sestavy na pódiu se budou průběžně měnit tak, jak se vyvíjelo složení kapely. Původně v ní měly převahu ženy, nyní hraje Kovářová se třemi mužskými kolegy.

Na duchu kapely se ale podle Kovářové nic zásadného nezměnilo, nadšení zůstává. "Bylo nás pět, jsme čtyři. Byly jsme tři holky v kapele, teď už jsem jediná. Byli jsme mladí, jsme mladí. Hudba nás neživila a neživí. Záleželo nám na tom, záleží nám na tom," popsala Kovářová.