Miller se v malém městě na Vysočině objevil už dvakrát. V roce 2014 přijel s vlastní kapelou na hudební festival Pacovský poledník, kde se na jednom pódiu setkal mimo jiné s Danem Bártou. O rok později přijel na letní festival znovu, a to v doprovodu belgického baskytaristy Nicolase Fiszmana. Kromě koncertu uspořádal pro své příznivce i kytarový workshop.

Letos Millera v Pacově opět doprovodí Fiszman a bubeník Miles Bould. "Jsme nesmírně rádi, že se tento vynikající kytarista, a přitom velmi skromný člověk, opět vrací k nám do Pacova," uvedla Hrušková. Na benefici se dále představí Dan Bárta, trio The Bladderstones, slovenští Longital a karikaturista Mirek Kemel s hercem Vladimírem Javorským. Součástí benefice bude vystoupení dětského Dismanova rozhlasového souboru.

Organizátoři se rozhodli akci věnovat dětem, které musely opustit své domovy kvůli válečným konfliktům. "Dominic Miller vystoupí bez nároku na honorář, a i ostatní účinkující přijedou především proto, aby podpořili naši myšlenku," uvedla Hrušková. Výtěžek z akce poputuje organizaci Člověk v tísni, která za peníze nakoupí hudební nástroje pro děti.

Miller se narodil v roce 1960 v Buenos Aires, kde strávil prvních deset let svého života. Následně se jeho rodina přestěhovala do USA a po dvou letech do Londýna. Na kytaru hraje od svých 11 let. V 80. letech byl členem kapel World Party a King Swamp. Spolupracoval také s Philem Collinsem na albu ... But Seriously. Se Stingem natočil první desku The Soul Cages v roce 1991. Na Stingově produkci se podílí nejen jako kytarista, ale i jako skladatel a aranžér. V Česku zahráli naposledy loni v červnu, kdy Stinga doprovázel na koncertu v rámci pražského Metronome Festivalu.

Od roku 1995 vydává Miller vlastní sólová alba, zatím poslední je v pořadí jedenácté. Turné začalo v dubnu a skončí 15. června v Madridu. Vedle toho Miller spolupracoval s dalšími interprety zvučných jmen, jako jsou Peter Gabriel, Bryan Adams, Rod Stewart, Paul Young nebo Luciano Pavarotti. Podílel se i na albech Tiny Turnerové, kapel Level 42 nebo The Nighthawks.

Benefice předznamená další ročník festivalu Pacovský poledník, který se uskuteční na sklonku srpna. Název vícežánrového festivalu vychází ze skutečnosti, že Pacovem prochází 15. poledník určující středoevropský čas.