"Jak pojmout oslavu našich dvacetin jsme přemýšleli už dlouho. Bylo jasné, že chceme našim věrným příznivcům poděkovat, že při nás stojí a naše hudba je stále baví. A tak z různých návrhů a nápadů začal pomalu krystalizovat jeden v podobě toho, co umíme a děláme i po těch letech nejraději. Tedy velkého koncertu, kde se všichni sejdeme a společně zrekapitulujeme uplynulé dvě koncertní dekády," uvedli členové skupiny. "První volba padla na pražskou O2 arenu. Je to samozřejmě trochu adrenalin, ale ten k nám patří a těšíme se na to," dodala kapela.

O2 arena patří k oblíbeným koncertním místům tuzemských i zahraničních hudebních hvězd. Letos v listopadu zde skupina Kabát vytvořila návštěvnický rekord 20.083 diváků. Dosud rekord držel koncert Madonny z roku 2006, který sledovalo 18.628 diváků.

Kapela Divokej Bill letos vydala album Tsunami, s nímž vyrazila na turné po celé republice. Celkem 23 koncertů od května do září vidělo 17.000 lidí. Podzim byl ve znamení slovenského turné, ale ještě před ním stihla kapela natočit nový videoklip k písni Jaro.

Tematicky označuje lídr kapely Václav Bláha Tsunami jako 'billovskou klasiku'. "Texty jsou o svobodě, kamarádství, lásce, hodně radosti, trochu splínu, ale také o mejdanech a životě s kapelou. Písně jsou pomalé i rychlé, vážné i veselé, je to tak půl na půl, ale chtěli jsme, aby vše vyznělo spíše pozitivně," podotkl.

Osmičlenná skupina vznikla v roce 1998 v Úvalech u Prahy. Dosud vydala včetně Tsunami sedm studiových alb. Skupina hraje mix folku, rocku a keltské hudby. V anketě Český slavík se naposledy umístila na stupních vítězů v roce 2009, v kategorii skupin byla třetí. Kapela za dobu své existence prodala přes 100.000 desek a odehrála i dvě krátká evropská turné coby předkapela žánrově i lidsky spřízněných britských Levellers.