Desítky studentů zaplnily dopoledne prostor na křižovatce v centru Prahy. Někteří na sobě měli masky a kostýmy. Podle toho, z které univerzity byli, byli barevně odlišeni - například studenti Univerzity Karlovy měli červená trička, studenti Vysoké školy chemicko-technologické fialová. Zhruba v 10:45 se studenti vydali nejdříve k Novoměstské radnici na Karlově náměstí. Tady na ně čekalo pět alegorických vozů, na kterých hrály kapely. Mezi nimi například Horkýže Slíže, Jelen nebo zpěvák Tomáš Klus.

Průvod zahájila primátorka Adriana Krnáčová. "Protože jsem primátorkou Prahy, tak musím dohlédnout na to, zda Majáles bude probíhat se vším všudy. To znamená, zda bude dostatečně bujarý, pestrý a veselý," řekla. Oproti minulosti se podle ní možná změnila forma, ale duch majálesu je stejný. "Pořád je to o tom, že jsme rádi, že studentům se daří a užívají si to," řekla.

Za doprovodu alegorických vozů se poté studenti vydali ulicemi Prahy na Strossmayerovo náměstí, odkud odjeli metrem do Letňan. Právě tady se koná hlavní program - brány areálu se otevřely již ve 12:00. Lidé sem chodí od metra C Letńany nebo pěšky z Proseku.

Připravena jsou mimo jiné čtyři podia, na kterých vystupují kapely. Jednotlivé univerzity mají své zóny, ve kterých jejich studenti připravili vlastní program. V hale PVA se pak od 23:00 do 04:15 bude konat Majáles Grand Afterparty.

Někteří návštěvníci dorazili do Letňan v holinkách. Areál totiž trápí bahno. Organizátoři proto podle pořadatele Tomáše Viktoříka s předstihem sháněli balíky slámy nebo piliny, aby povrch alespoň částečně zpevnili.

Letňany jsou uzavřeny pro automobily, na Kbelské se tak tvořily dlouhé kolony.

Letňanský majáles není jediným, který se v Praze uskuteční. V pondělí 1. května 2017 se bude nezávisle na tom dnešním konat Studentský majáles. Ten bude v areálu Karolina a na Ovocném trhu. Majáles zahájí průvod, který v 10:00 vyrazí od Sovových mlýnů na Kampě. Na Ovocném trhu na návštěvníky budou čekat hudební vystoupení a divadelní představení, čtení poesie nebo show s ohněm.