"Pure M je irská obdoba populárního britského časopisu Q. Být v něm nominován je pro mně velká pocta, zvlášť když se ve stejné kategorii objevují z devadesáti procent hudebníci ze Skandinávie, Austrálie a USA. Z bývalého východního bloku jsem zde sám," sdělil ČTK Carloff.

O vítězích v jednotlivých kategoriích se bude rozhodovat na slavnostním ceremoniálu 26. září v Dublinu. Vyhlašovat se budou vítězové deseti kategorií. Porotu podle něj tvoří hudební blogeři, organizátoři festivalů, rádiový dýdžejové, zástupci nezávislých labelů a redaktoři časopisu Pure M.

Carloffovo druhé album Morphosis tuzemská kritika označila za více tanečnější, hitovější a méně temné než jeho debut. Hudebník se během nahrávání inspiroval především na severské elektronické scéně.

Kapela Prime Time Voice zazpívá v londýnských klubech The Pheasantry a Boisdale 19. a 21. července. "Ukázalo se, že dostat se zejména na scénu The Pheasantry vůbec není nejen pro českého hudebníka úplně běžné ani snadné. O to větší je naše překvapení, že o nás píšou v prestižním magazínu Fortean Times, aniž bychom pro to cokoli udělali," sdělila ČTK sopranistka Dana Šimíčková. Vedle ní tvoří sestavu mezzosopranistka Taťána Roskovcová a altistka Marta Marinová. Trojici vokalistek doprovází skupina ve složení Jiří Kovář (kytara), Jaroslav Šimíček (kontrabas) a Petr Mikeš (bicí).

Při své britské premiéře Prime Time Voice publiku nabídnou melodie známé od The Andrew Sisters a Stephana Grapelliho. Trio uvede také klasické hudební kusy v jazzovém a folkovém aranžmá i ukázky své vlastní tvorby. Pro Prime Time Voice je typické originální aranžmá a propracovanými vokálními party a příjemný akustický zvuk. Soubor loni pokřtil své debutové CD Live.