Na Palmovce divadelní adaptaci napsal a režíruje ředitel divadla Michal Lang. V hlavní roli hry se představí Tereza Dočkalová, v dalších rolích Milan Mikulčík, Marie Málková, Lada Jelínková nebo Ivana Wojtylová.

Román Kateřiny Tučkové o čarodějnicích z moravské obce Žítková vznikal volně podle skutečných událostí a za použití řady historických dokumentů. Zároveň je ale také detektivním příběhem o hledání minulosti, odhalování nepříjemných pravd, které by bylo možná lépe nechat spát, a spolu s tím také o hledání kořenů vlastní identity.

Příběh žen, které díky po generace děděným znalostem a zkušenostem dokážou léčit a předpovídat budoucnost, se prolíná s osobním příběhem Dory Idesové, která se pokouší tajemství a kořeny žítkovských bohyní rozkrýt a naráží na nečekané souvislosti.

Román se stal jednou z největších českých literárních událostí posledních let, získal řadu ocenění, zařadil se mezi nejčtenější česká literární díla vůbec a byl přeložen do více než 12 jazyků.

Premiérou jeho dramatizace libeňská scéna zahrnuje svou 71. sezonu, v níž přizvala ke spolupráci režiséry ze zemí visegrádské čtyřky. Poláka Jana Klatu, významného evropského režiséra, který s divadlem už spolupracoval, doplní tvůrci z Maďarska a Slovenska.

Visegrádskou čtveřici za ČR doplní ředitel Palmovky Lang. Zrežíruje dramatizaci románové kroniky Rok na vsi bratří Mrštíků, premiéra bude v lednu 2019.