Jejich lékař se domnívá, že tyto lidské sochy jsou uvnitř zcela při smyslech, a proto hledá lék, který by pacienty probudil znovu k životu a dal jim možnost pocítit radost i bolest, což se mu nakonec podaří. V jeho péči jsou čtyři pacienti, Hermie, Helena, Lysandr a Demetrius.

"Dojde tam k malému zázraku, k určitému probuzení z těžké nemoci, byť se ukáže, že je to taková romantická a chvilková labutí píseň. Nicméně tato utkvělá představa, že musíme zfúzovat alžbětinskou hru a jeden americký film se silným poselstvím, ta byla u kořene té věci," uvedl Drábek.

Divákům se představil Jan Vápeník v roli ředitele nemocnice a Thésea, Kamila Sedlářová jako primářka a Hippolyta a Titánie, Jiří Panzner v úloze lékaře, Natálie Holíková jako zdravotní sestra a Flóra a řada dalších herců. Autorem hudby k inscenaci je Darek Král, scénu vytvořil Marek Zákostelecký. Kostýmy navrhl Tomáš Kypta, dramaturgem inscenace je Ladislav Nunvář a na choreografii spolupracovala Sára Venclovská.

Sen noci svatojánské patří k nejhranějším a nejslavnějším Shakespearovým komediím. Drábek v minulosti adaptoval i další hry slavného dramatika, Macbetha, Richarda III. a Romea a Julii.