V programu říjnového koncertu si Janečková společně s Alexandrem Rybakem zazpívá například Gershwinův Summertime. Návštěvníci se mohou těšit i na Rybakovy hity v čele s Fairytale nebo Europe ́s Skies doplněné o známé evergreeny. Koncert se uskuteční 4. října.

Rybak je umělec působící v mnoha oborech. Zpívá, hraje na housle a klavír, komponuje hudbu, hraje ve filmu, pořádá hudební workshopy pro děti, za jídlo a nocleh hraje a zpívá na odlehlých místech. "Tento talentovaný mladík se narodil v běloruském Minsku, ale už v pěti letech se s rodiči přestěhoval do Norska, kde nejen studoval hru na housle." řekla Knižátková.

Dodala, že evropskou hvězdou se stal po vítězství v Eurovision Song Contest v roce 2009. "Zvítězil s vlastní písní nazvanou Fairytale, k jejímuž napsání jej inspirovaly zmíněné cesty po norských ostrovech. Fairytale se okamžitě stala celoevropským hitem, který Alexandrovi otevřel dveře na koncertní pódia nejen v Norsku, ale také Švédsku, Finsku, Rusku, Ukrajině, Bělorusku, Velké Británii nebo USA," uvedla mluvčí.

V Ostravě koncertoval Rybak poprvé loni, nyní se vrací. Vystoupí společně s talentovanou zpěvačkou Patricií Janečkovou, která pochází ze Slovenska, ale od malička žije v Ostravě, kde pod vedením sopranistky Evy Dřízgové-Jirušové studuje operní zpěv. "I ona má na svém kontě řadu úspěchů včetně vítězství v soutěži Talentmania v roce 2010 či prvenství v celosvětové pěvecké soutěži Concorso Internazionale Musica Sacra v Římě," řekla Knižátková.