Muzikál La La Land mladého režiséra a scenáristy Damiena Chazella byl na ceny 74. ročníku Zlatých glóbů nominován v žánrových kategoriích komedie či muzikál mimo jiné za nejlepší film, režii, scénář, herce i herečku. O cenu za nejlepší muzikál či komedii bude La La Land bojovat s komediemi Božská Florence a 20th Century Women, se snímkem s prvky sci-fi Deadpool a muzikálem Sing Street.

O nejlepší film-drama se utká již zmíněný snímek Moonlight s dramatem Mela Gibsona z druhé světové války nazvaném Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny či se zmodernizovaným westernem Hell or High Water, v němž zní hudba Nicka Cavea. V téže kategorii bylo nominováno i australské drama Lion s Nicole Kidmanovou a drama Manchester by the Sea (Místo u moře).

Zlatý glóbus pro nejlepší herečku v žánru komedie či muzikál může letos kromě Meryl Streepové získat Emma Stoneová za La La Land, Annette Beningová za 20th Century Women, Lily Collinsová za milostný příběh začínající herečky nazvaný Rules Don't Apply (Pravidla neplatí) či mladičká Hailee Steinfeldová za roli v komedii The Edge Of Seventeen (Na prahu sedmnácti).

Nejlepším hercem v komedii či muzikálu se v boji o Zlatý glóbus může stát Colin Farrell za romantickou sci-fi The Lobster (Humr), Ryan Gosling za La La Land, Hugh Grant za Božskou Florence, Jonah Hill za roli ve filmu War Dogs či Ryan Reynolds za Deadpool.

V žánru drama se o Zlatý glóbus utkají herečky Amy Adamsová za mysteriózní drama Arrival (Příchozí), Jessica Chastainová za politické drama Miss Sloane, Isabelle Huppertová za thriller Elle, Ruth Neggaová za historické drama Loving a Natalie Portmanová za ztvárnění někdejší americké první dámy ve snímku Jackie.

Ne nejlepšího herce byli v kategorii drama nominováni Casey Affleck (Manchester By The Sea), Joel Edgerton (Loving), Andrew Garfield (Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny), Viggo Mortensen (Captain Fantastic/Tohle je náš svět) a Denzel Washington (Fences).

Na nejlepší neanglicky mluvený film byly nominovány francouzské drama Divines (Božské), thriller nizozemského režiséra Paula Verhoevena nazvaný Elle, životopisný snímek chilského režiséra Pabla Larraína Neruda, íránské drama Forushande (Obchodní cestující) či německá tragikomedie Toni Erdmann, která o víkendu získala pět Evropských filmových cen.

O cenách Zlatý glóbus rozhoduje více než devadesátka zahraničních novinářů působících v Hollywoodu. Vítězové budou vyhlášeni 8. ledna.