"Ve hře není jen jeden podvodník, každý občas trochu mlží nebo neříká pravdu. To, že občas pravdu musíme upravit, mi přišlo velmi současné," uvedl režisér, který Molièrovu hru nijak zásadně neupravoval.

"Molière narazil na cenzuru a musel přepsat konec, tím přepsaným koncem umožnil pro nás nějakou interpretaci v tom duchu, že to skončí zvláštním happyendem. Tehdy zasáhl král Ludvík XIV., dneska zasahuje taky nějaká vyšší moc, třeba nějaký prezident. My jsme si se závěrem trošku pohráli, jestli to náhodou není všechno trochu naopak," uvedl Khek.

Divákovi bude podle něj jasné, že se neocitl v 17. století, ale v současnosti, odpovídají tomu také kostýmy. "Divák okamžitě pozná, že jsou to postavy z kdysi dávné komedie, jen jsme se snažili najít nějaký jejich současný tvar. Myslím, že se lidé příliš nezměnili," uvedl režisér.

Pro Krále je role Tartuffa velmi těžká, ale také krásná. "Musíte velmi dobře rozluštit, co myslí vážně, co hraje. Má to strašně moc rovin, kdy si herec musí uvědomit, jestli je to opravdu, nebo jestli hraju, že hraju. V tomhle je to složité, ale ta hra je krásná," uvedl Král, který by podle svých slov měl na pódiu vypadat typově jako známý americký herec Brad Pitt, když si jde pro nějakou cenu.

"Mám proto tenisky, sako, načesanou vlnu, trošku zarostlý. Okouzlující muž. Tento typ je tak trošku i Tartuffe, nedá se mu nic vytknout, on je prostě dokonalý a on to ví a používá to," řekl Král.

První verze Tartuffa byla poprvé uvedena ve Versailles 12. května 1664. Hra popudila mnoho vlivných lidí a král byl nucen zakázat její uvádění, přestože se mu hra při prvním uvedení líbila a pobavila ho. Následovalo pět let "bojů o Tartuffa". Definitivní verze hry, jak ji známe dnes, spatřila světlo světa 5. února 1669. Tartuffe byl kasovním trhákem - za Molièrova života dosáhl 77 repríz, což bylo na svou dobu vysoké číslo.