"Chtěl bych pozvat diváky právě hlavně na lišku Bystroušku. Vím, že řadu lidí může odradit fakt, že se jedná o operu. Ale myslím si, že je zbytečné se toho jakkoliv bát. Věřím, že kdo přijde, bude příjemně překvapený," uvedl ředitel Jihočeského divadla Lukáš Průdek. Dodal, že před otáčivým hledištěm postupně nabídnou svá představení všechny čtyři divadelní soubory.

"Činohra si připravila tři tituly pro letošní sezonu. Ani jeden není premiérou, ale ve všech nás čeká překvapení v podobě přeobsazení. Například v komedii Ženy Jindřicha VIII. máme v hlavní roli Petra Rychlého," řekla vedoucí obchodního úseku Jihočeského divadla Věra Ernstová. Diváci dále v Českém Krumlově letos uvidí například činoherní představení Psa baskervillského a Barona Prášila, opery Carmen nebo Rusalka a balet Labutí jezero.

Jihočeské divadlo pro letošní sezonu naplánovalo 86 představení před otáčivým hledištěm. Řada z nich už je ale vyprodaná. "Předprodej zahajujeme v září, jakmile skončí sezona, tak začínáme nabízet lístky na nadcházející rok," uvedla Ernstová.