"Je to skvělá literatura — silné příběhy napěchované emocemi, a to vše znásobeno mimořádnou literární zdatností autorů," komentoval to režisér Jakub Špalek. Připomněl, že herci se výrazně podíleli na scénáři. "Půjde o první verzi inscenace, až po premiéře asi pochopíme, co za materiál máme v rukou," dodal šéf Kašparů, který představení připravuje s dramaturgyní Lenkou Bočkovou.

Na jevišti se objeví Eva Elsnerová, Jan Potměšil, Ilona Svobodová, Aleš Petráš, Míla Tichý, Šárka Vaculíková, Lukáš Jůza a Štěpán Coufal. Hudbu k inscenaci složil Petr Malásek.

Jeviště Divadla v Celetné se opět promění v "májový stan", kde Kašpaři uvedou inscenaci Draci noci & spol (17. a 18. května). Pouze na dva večery se sem tak vrátí májový speciál - poezie dávných věků o lásce, přátelství a samotě. Navíc přibudou Shakespearovy sonety o lásce, kráse a pomíjivosti života i citů a Galantní poesie francouzských autorů 16.- 20. století.

O víkendech se májový stan otevře i malým divákům při reprízách inscenace O políbeném drakovi. Střechu nad hlavou tu 19. a 20. května nalezne soubor Buchty a loutky, který tu uvede projekt speciální letní kino s podtitulem ...ať žije hororing v inscenacích Psycho Reloaded a Čelisti Reloaded.

Více informací je na internetové adrese www.divadlovceletne.cz.

Na konec června "kašpaři" chystají reprízy Rozmarného léta. Koncem července budou s Romeem a Julií hostovat na hradě Kašperk, na jehož nádvoří uvedou začátkem srpna inscenace Cyrana a Othella.