O jaký jde, ještě nechce muzeum s odkazem na dosud neuzavřenou smlouvu sdělit. Návštěvnost soukromého muzea provozovaného Nadací Jana a Medy Mládkových je relativně vysoká, byť k ní jistě přispívá poloha instituce na turisticky exponovaném místě. Většina návštěvníků také do muzea přijde v letních měsících. Přesto je srovnatelná třeba s návštěvností Veletržního paláce, objektem Národní galerie, kam dlouhodobě přichází nejvíce diváků ze všech jejích expozic.

Poslední údaje o návštěvnosti Veletržního paláce uvádí výroční zpráva NG za rok 2014, kdy ho navštívilo 143.971 lidí. Údaje za loňský rok NG ještě nemá, počítá ale prý se zvýšením návštěvnosti. V polovině roku 2014 do galerie nastoupil její současný ředitel Jiří Fajt a zvýšení návštěvnosti patřilo k úkolům, které si stanovil. Veletržní palác zahrnuje stálou expozici sbírky francouzského a evropského umění, rozsáhlou expozici české moderny a prezentaci současného českého umění. Program doplňuje až dvacítka výstav ročně.

Muzeum Kampa pečuje mimo jiné o sbírky dvou velkých osobností dějin umění 20. století - průkopníka abstrakce Františka Kupky a sochaře Otto Gutfreunda. Spravuje také sbírku středoevropského umění druhé poloviny 20. století, která zahrnuje práce Jiřího Koláře, Karla Malicha, Stanislava Kolíbala či Karla Nepraše.

Zlatým hřebem expozice jsou Kupkova díla. Jejich kolekce dnes čítá na 250 děl. Jde především o práce na papíře - kresby a studie k pozdějším velkým plátnům, a také 12 obrazů. Ve sbírce nadace manželů Mládkových je jedna z prvních a zásadních Kupkových abstrakcí: Amorfa - Teplá chromatika z roku 1912. S ní související Amorfu - Dvoubarevnou fugu má ve svých sbírkách Národní galerie a vystavuje ji právě ve Veletržním paláci.

Loni Muzeum Kampa prezentovalo své přírůstky Kupkových prací získaných ze sbírky americké historičky umění Lilli Longrenn Andersové. Výstava patřila k nejnavštěvovanějším z celkem 16 loni uspořádaných. Lidem se také líbila výstava Večerníček slaví 50 let pořádaná ve spolupráci s Českou televizí a Národní galerií a výstava malířky Toyen, která je pro diváckou úspěšnost prodloužena až do 16. února, uvedla Pelouchová.