"Děti jsou možná to jediné, co v dnešním šíleném světě dává smysl. Jsou to právě ony, které člověka dokáží změnit a donutí ho k nečekaným rozhodnutím," komentoval to Havlík. Jeho film bude příběhem o hledání lásky, která může mít mnoho tváří. Může být schována hluboko - a proto je občas nutné sáhnout pro ni až na dno.

Vetchý ztvární osamělého muže Petra, který pracuje řadu let pro imigrační úřad v Londýně. Rytmus jeho života jednoho dne přeruší telefonát z Prahy. V nemocnici leží po autonehodě svobodná matka, která ho uvedla jako opatrovníka svého dítěte - malá Ema je totiž jeho dcera. On je šokován, protože nemá děti a ani je netouží mít. Přesto nedokáže nad situací mávnout rukou. Co když je Ema opravdu jeho dcera a on je její jedinou šancí, jak se vyhnout dětskému domovu.

Chlapovi, který byl do padesátky zvyklý žít sám a nechce si komplikovat život emocemi, převrátí soužití s osmiletou holčičkou život. Navíc je mu v patách nesmlouvavá sociální pracovnice. Musí proto nalézt pro Emu matku.

"Bavilo mne sledovat člověka, který celý život žije jinak, nemá děti a najednou se připlete do situace, s níž se jen obtížně vyrovnává, snaží se v ní vyznat i fungovat," komentoval svůj scénář Havlík. Vetchého prý chtěl obsadit už do svého debutu Zejtra napořád, ale nevyšlo to.

"Před časem jsem byl panem režisérem osloven na jeho předchozí film, a přestože jsem musel tehdy z časových důvodů odmítnout, setkání s ním bylo pro mě velmi příjemné. S kameramanem Václavem Tlapákem jsem pracoval už na filmu Život je život a byli jsme si nejen pracovně velmi blízcí. Spolupráce s nimi je v případě tohoto projektu navíc umocněna účastí mnoha skvělých hereckých kolegů. Ať už je to Aňa Geislerová, Vilma Cibulková, Marek Taclík nebo Oldřich Vlach, takže se na čas strávený s nimi těším," uvedl Vetchý.

"Chci ho ukázat i jako člověka, který může být zranitelný, neví si se vším rady a ve snaze, aby všechno bylo v pořádku, se do situace stále víc zamotává," prozradil režisér.

Petr a Ema k sobě začnou hledat cestu. Ve stejné chvíli se seznamují s Marií, která podobně jako Petr žije pro svou práci a téměř ztratila naději na to, že ji potkají obyčejné radosti života. "Přála jsem si trochu odlehčit svůj repertoár. Jako divák někdy prostě chci jen koukat, usmívat se a fandit hlavním hrdinům," uvedla Geislerová.

Film má za sebou první předtáčky v anglickém královském městě Windsoru. Objeví se v něm v titulní dětské roli Ema Švábenská a dále i Anna Polívková, Jiří Dvořák a Jana Bernášková. Romantická komedie vzniká v produkci společnosti Fénix Film. Hlavní část natáčení se uskuteční v Krušných horách a v Praze. Premiéra bude před Vánocemi 2016.