"Dnešním Jobem, podrobeným krajní zkoušce, o jejíž spravedlivosti můžeme právem pochybovat, je degradovaný tramvaják Aťa," uvedl k programu Jan Vedral, dramaturg divadla. Všechny rány, které vrcholí exekucí, jsou prý ve hře nahlédnuty ne ze sociologického úhlu pohledu, ale z pohledu starozákonného příběhu.

"Setkání vysokého etického rámce nárokujícího si důstojnost lidského chování a denní cynické praxe zacházení s člověkem, jemuž jsme vystavováni ze strany zaměstnavatelů, úřadů i vlastní rodiny, vytváří ve hře zvláštní groteskní napětí, díky němuž se můžeme sami sobě smát skrze slzy," dodal Vedral.

Tereza Verecká je absolventkou oboru tvorba textu a scénáře na Konzervatoři a vyšší odborné škole Jaroslava Ježka a dramaturgie na DAMU. Publikovala v poetickém almanachu Různobježky; je držitelkou Literární ceny Vladimíra Vokolka.

Jako dramatička debutovala rozhlasovou komedií V pasti, která byla uvedena roku 2009 Českým rozhlasem v cyklu Hry a dokumenty nové generace. Český rozhlas realizoval také v roce 2013 její hru Divná, divná věc, příběh nádražního metaře, který má potíže s rekvalifikačním kurzem práce na počítačích.