Divákům se na podiu hradeckého divadla představili herci v rolích nejrůznějších lesních zvířat, například jako neurotik myšák vystupuje Jiří Panzner, nutkavou informátorku sojku hraje Zora Valchařová-Poulová či pesimistického hypochondra jelena Lubor Novotný.

Český les navazuje na Drábkovu "zombie komedii" Noc oživlých mrtvol, kterou divadlo uvedlo v premiéře v roce 2010. Žánr kabaretu se podle Drábka pro hru Český les přímo nabízel. "Jde o útržkovité výstupy ve velikém obsazení, zvířátek máme na jevišti opravdu hodně a jejich vstupování do děje je pak nutně svým způsobem klipovité, ostře pointované a skečové," uvedl k premiéře režisér.

Režisér a autor hry Drábek tvrdí, že les je pro něj téměř mystickou záležitostí, vyrostl v domě u lesa. "Strýc hajný k nám nosil různé zatoulánky, takže jsem se staral o spoustu zvířat, ke kterým se normální dítě nedostane, včetně bažantů, ondatry nebo puštíka. Posedlost zvěří u mě tedy figurovala odmalička, chtěl jsem být poté dokonce zvěrolékařem," uvedl Drábek.

Klicperovo divadlo připravilo pro končící sezonu celkem osm premiér, poslední akcí sezony bude festival Divadlo evropských regionů, který se uskuteční od 19. do 28. června. Podrobnější informace o programu je možné najít na www.klicperodivadlo.cz.