Drak Fanny, jehož má Furth od roku 2010, je podle Bauera v Guinnessově knize rekordů jako největší kráčející robot na světě. Hra, která je pevně spojená s Furthem se v městečku nedaleko českých hranic hraje v srpnu a každoročně láká tisíce diváků. Předchůdce dnešního draka opustil Furth jen dvakrát, Fanny jedinkrát. V Plzni se ale představení nebude hrát, předvede se drak, o němž furthští muži rozhodli, že je žena. Předvede se v chůzi, ukáže jak řve i jak chrlí oheň z tlamy a z nozder, postaví se na zadní nohy, čímž se vztyčí do výšky 6,5 metru. Na centrální náměstí se bude drak přepravovat vcelku na podvalníku, pouze se mu zakryjí křídla, která mají v rozpětí přes 12 metrů. "Náš drak má také zásobník na 80 litrů umělé krve, ale to nebudeme v Plzni předvádět, přijedeme s mírovými úmysly," řekl Bauer. Drak se představí v Plzni 26. dubna, kdy vyvrcholí Bavorské dny.

Ve stejný den se mohou Plzeňané těšit také na květinový den. Bavorští partneři přivezou do Plzně 15.000 květin. Zhruba polovinu květů - 7000 tulipánů - rozdají v neděli dopoledne skupiny dětí z plzeňských a partnerských bavorských škol v tramvajích, na nádraží, v zoo i u nákupních center. Na plzeňském náměstí vznikne z tisíců květů logo EHMK, uvedl šéf česko-bavorského Centra Bavaria Bohemia v Schönsee Hans Eibauer. Bavorské kulturní dny na náměstí uzavře v neděli kulturní program s hudební, divadelní a uměleckou prezentací, s programem pro děti a ochutnávkou bavorského piva a specialit tamní kuchyně.

Bavorské dny začnou v Plzni už 20. dubna. Za týden se představí mnoho bavorských umělců, mimo jiné světoznámý chlapecký pěvecký sbor z Řezna zazpívá ve Velké synagoze, rockoví muzikanti vystoupí v klubech. Uskuteční se taneční představení, autorská čtení i tvůrčí dílny pro školy, dodala manažerka přeshraniční spolupráce Plzeň 2015 Šárka Krtková.